Klinkende zege Bertram en Patrick op Duffel

        

278 duiven werden vrijdagavond ingemand op de derde navlucht vanuit Tongeren. Zaterdagmorgen vroeg bleek vooral de oostlijn erg slecht qua weer en werden de duiven naar het westelijker gelegen Duffel gebracht. Helaas kon zaterdag niet gelost worden. Zondagmorgen trok een zwaar regenfront van zuid naar noord over Nederland en rond het middaguur begon het op te klaren. Om 12 uur konden de duiven eindelijk gelost worden met een matige zuidwesten wind die in Noord Nederland meer noordwestelijk werd.

In Swifterbant bij huize Van Zuiden was het een geweldig spektakel. Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn hadden hun duiven super voor elkaar en dat heeft de concurrentie geweten. Hun jaarling de 091 legde de 182 kilometer af met een snelheid van 84 kilometer per uur en pakte de eerste prijs bij PV Flevoland. Vervolgens werd ook de derde, vierde, zevende en negende plek gescoord. Hun tweede duif was ook de tweede jonge duif in het concours. Vijf duiven bij de eerste tien is gewoon een uitstekende prestatie. Bertram en Patrick van harte proficiat met dit kunststukje.

De gebroeders Meindert en Jan de Boer hadden pech met de aankomst van hun eerste duif en dat kostte hun helaas de eerste plaats. Met hun jonge duif de 706 scoorden zij een prima tweede plaats, voorts was het de eerste jonge duif in het concours en was het ook hun eerstgetekende duif. Kortom een hele knappe prestatie van Meindert en Jan.

Leo Bron had dinsdagavond zijn agressie nog even op de loop laten gaan met een pittige training in het kickboksen met als gevolg dat hij zijn voet zwaar blesseerde. Gelukkig had dit geen gevolg voor zijn duiven, integendeel zelfs. Leo had zes duiven mee en deed het super met de vijfde en achtste plek en scoorde in totaal drie prijzen. Zijn eerste duif de 089 was zijn eerstgetekende en de derde jonge duif in het concours.

Jef Custers uit Biddinghuizen deed ook prima mee. Zijn 675 werd keurig zesde en Jef pakte maar liefst 10 prijzen op 17 duiven. Piet en Simon Zeeman deden van zich spreken met een knappe tiende plek.

Wilco Nijenkamp boekte ook een goed resultaat met vijf prijzen op negen duiven. Bert Voorn maakte ook een prima uitslag met drie prijzen op zes duiven. Ook Piet Molenaar deed het keurig door zes prijzen te scoren op elf duiven.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.