Klasse overwinning voor Klaas van de Berg op E23 Brienne

159 duiven werden er vrijdag door 13 liefhebbers ingemand bij PV Flevoland voor de tweede dagfondvlucht van het seizoen 2023. De vlucht werd verplaatst naar een Oostelijker gelegen plaats in Frankrijk, vanwege het hele slechte weer ten vanaf Parijs naar Zuid-Frankrijk. De vlucht vanuit Brienne,  was 484 km voor de duiven om naar Urk te vliegen. Afgelopen weekend werden de duiven geconfronteerd met een Oostenwind en strakke luchten, iets wat zware omstandigheden zijn voor de duiven.   In het samenspel NOP-Urk ging de eerste plaats voor Klaas Hoekstra, deze prestatie was tevens goed voor de 2e plaats in de afdeling tegen 4.003 duiven. Klaas van harte gefeliciteerd met deze mooie prestatie.

Bij PV Flevoland was de overwinning voor de najaarsklassiekers uitblinker van 2022, Klaas van de Berg.  Klaas heeft zijn duiven opgeleid tijdens de najaarsklassiekers op de westlijn, lossingen met Zeeland, Zuid-Holland en Noord-Holland. Deze opleiding betaald zich nu uit. Een geweldige prestatie, van harte gefeliciteerd Klaas. De eerste volgende liefhebbers zijn Bertram en Joas van Zuiden op plaats 2,3 en 4, Dubbele Hakvoort op de plaatsen 5 en 9, Johannes Schinkel op de plaaten 6,7 en 8, Robbie Vahl op plaats 10.

In de eerste divisie is de eerste en tweede plaats voor Klaas van de Berg, op plaats 3 Wouter Kroon. Bij de jeugdige een eerste plaats voor Leontien Bonestroo.

De beste hokprestatie is voor de Piet Bakker met 83,33%, op de tweede plaats een gedeelte klassering met 71,43% voor Dubbele Hakvoort en Robbie Vahl

De jackpot voor de eerste twee getekende is voor Bertram en Joas van Zuiden met de 3e en 37e plaats. De jackpot voor de laatste prijsduif is ook voor Bertram en Joas van Zuiden.

In het tussenklassement op de dagfond staat Klaas van de Berg bovenaan met twee overwinningen, gevolgd door B en J. van Zuiden en op plaats 3 Dubbele Hakvoort.

Zaterdag 17 juni wordt er een verdere midfondvlucht vervlogen, op donderdag kan er ingekorfd worden voor de vierde midfondvlucht vanuit Rethel, 360 km in een rechte lijn naar Urk. Iedereen veel succes.

 

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.