Klaas van Urk wint overtuigend de slag om het Kamperzand

20170806 182650  IMG 20170806 WA0031

Op dinsdagavond werden bij PV Flevoland 82 duiven ingemand voor de laatste vlucht voor de marathon middaglossingen vanuit Cahors, gelegen op 998 kilometer van Urk. Een lossing op vrijdag zat er niet, daar was het weer op de vlieglijn te slecht voor. Zaterdag werden de duiven gelost om 13.00 uur met in het begin een noordelijke wind later draaiend naar west en zuidwest. Natuurlijk waren er ook weer wat buien op de vlieglijn met als voordeel dat de duiven dan makkelijk kunnen drinken onderweg.

Op Urk en met name op het Kamperzand was de spanning te snijden. Voor het kampioenschap ging het tussen de buurmannen Meindert de Boer en Klaas van Urk met een kleine voorsprong voor Meindert. Om 12.42 uur was daar plots een duif en het was de jaarlingduivin 088 van Klaas van Urk die de 998 kilometer had afgelegd met een gemiddelde snelheid van 63 kilometer per uur. Na een derde prijs in het NIC op Orange werd de 088 nu eerste op deze lastige Cahors, won verder een 20e NPO op 861 duiven en een knappe 46e Nationaal Sector 4 op 1.630 duiven. 

De 088 heeft een prima afstamming. De grootvader van vaderskant heeft al een 6e internationaal Barcelona gegeven. De 088 is voor 75% zwaar ingeteeld op het wereldberoemde Betuwekoppel van sportvriend Gerrit Veerman uit Volendam en de resterende 25% komt uit de beste duiven van Jos Pepping. Na de eerste duif werd de spanning opgevoerd want Klaas moest minimaal 2 duiven voor zijn buurman pakken. Maar om 14.07 uur volgden drie duiven vlot na elkaar en toen was ook het felbegeerde kampioenschap binnen. Uiteindelijk werd het de eerste, zesde, zevende en achtste prijs maar vooral het kampioenschap van het NIC werd terecht met overmacht gewonnen. Klaas heeft een hele goede ploeg twee-jarigen en jaarlingen en daar gaat hij de komende jaren nog veel plezier aan beleven. Team van Urk bestaande uit vader Klaas, zoon Marten en sportvriend Frank Kempers kunnen supertrots zijn op dit seizoen. Klaas, Marten en Frank van harte proficiat met deze mooie zege en het NIC kampioenschap.

Twee en negen werd Hein Bakker, die een mooie serie prijsduiven scoorde. Piet Bakker werd drie en vijf, Wicher en Janny Okkes vier en Riekelt en Jannie Brands tien. De sponsorprijzen zijn voor Klaas van Urk € 50 voor de eerste prijs, € 25 Riekelt en Jannie Brands voor de eerste eerstgetekende en € 25 voor de laatste liefhebber Meindert en Jan de Boer.

Bij het NIC kampioenschap onaangewezen eerste Klaas van Urk, tweede Meindert en Jan de Boer en derde Piet Bakker. Aangewezen eerste Meindert en Jan de Boer, tweede Riekelt en Jannie Brands en derde Klaas van Urk. Bij de Asduiven eerste en derde Meindert en Jan de Boer met hun 15-293 en hun 15-675, tweede Wicher en Janny Okkes met hun 15-911. De prijsuitreiking volgt waarschijnlijk in het eerste weekend van september. 

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.