Klaas van den Berg grote winnaar op verre vlucht vanuit Sens

Klaas van den Berg grote winnaar op verre vlucht vanuit Sens

242 duiven werden donderdag bij PV Flevoland ingemand voor de vlucht vanuit Sens, gelegen op 526 kilometer van Urk. De tweede van de zes verre vluchten die op het programma staan bij de Afdeling beloofde een lastige vlucht te worden. En met een dag vertraging werden de duiven om 09.30 uur gelost met een matige noordwestenwind.

Klaas van den Berg en Bartel de Berg zijn liefhebbers van de verre dagfondvluchten en hadden 13 duiven in concours. Om 18.26 uur viel hun 18-069 op de klep en deze doffer had de 526 kilometer afgelegd met een gemiddelde snelheid van 99 kilometer. Dat was uiteindelijk goed voor een fantastische eerste prijs bij PV Flevoland en een mooie vroege prijs in de afdeling. De vader van de 069 was een topper met de 8e Nationaal Morlincourt, 1e regionaal Weert, 5e Issoudun enz. De moeder vloog kop op Nationaal Chateauroux en is een dochter van de 173 van Klaas Hoekstra met een kleindochter van de Joke van Kaman. Klaas en Bartel kregen hun duiven geweldig met verder nog de vijfde en negende prijs en scoorden zo hun beste uitslag van het seizoen. Klaas en Bartel van harte proficiat met deze schitterende zege en het is jullie van harte gegund.

Tweede en derde good old Hein Bakker die zijn duiven aan het voorbereiden is op de marathonvluchten en uit dit resultaat blijkt dat zijn duiven er erg goed voor staan. Vierde Johannes Schinkel en zesde Tiemen Schinkel en Lub Korf. Zevende, achtste en tiende de grote uitblinkers Riekelt en Jannie Brands en zij zijn uitgeroepen tot de Grootmeesters van Sens met de beste hokprestatie van alle 506 liefhebbers interprovinciaal. De eerste duif van Riekelt en Jannie was weer hun superduif de 19-025.

In de eerste divisie eerste Klaas van den Berg en Bartel de Berg en tweede en derde Hein Bakker. Bij de jeugd eerste Joas van Zuiden en tweede Leontien Bonestroo. De beste hokprestatie is natuurlijk van Riekelt en Jannie Brands met maar liefst 10 prijzen op 11 duiven, tweede Piet Bakker met 25 prijzen op 34 duiven en derde vader Hein Bakker met 15 prijzen op 21 duiven.

De Jackpot voor de eerste twee getekenden is ook voor Riekelt en Jannie Brands met hun getekende duiven op de plaatsen 7 en 10. De Jackpot voor de laatste prijsduif is voor Leontien Bonestroo.

Vrijdag is het inmanden voor Chimay, gelegen op 305 kilometer van Urk. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.