Junior Joas van Zuiden verrast iedereen met zege op Sittard

 

360 duiven werden vrijdag bij PV Flevoland ingemand op de laatste vlucht van het seizoen vanuit Sittard. Op de vier natourvluchten werden in totaal 1.800 duiven ingemand en dat is gemiddeld 450 duiven van 20 liefhebbers per vlucht. Daarmee voorziet dit spelonderdeel duidelijk in een behoefte en is zo’n kampioenschap een mooie laatste prijs van het seizoen. Zaterdag was het redelijk weer en de meeste buien trokken onder Urk langs. Helaas troffen onze sportvrienden in Swifterbant, Biddinghuizen en Ketelhaven het minder met heel veel regen op zaterdag. De duiven werden om 09.00 uur gelost met een behoorlijke zuidwesten wind. De eerste prijs in het Samenspel was voor H.Oldenhof uit Kuinre en daarmee willen we deze nieuwe sportvriend van harte feliciteren.

Om 10.53 uur viel de 18-330 op de klep bij junior Joas van Zuiden. De 330 bleek de 172 kilometer te hebben afgelegd met een gemiddelde snelheid van 91 kilometer per uur. Na melding van de duif bleek al snel dat dit een hele vroege duif zou zijn. Nadat iedereen zijn eerste duif gemeld had was de sensatie compleet en scoorde jeugdlid Joas van Zuiden zijn eerste zege in zijn nog prille loopbaan. Daar waar Joas zijn vader het dit jaar niet lukte gaf Joas alle leden op de laatste officiële vlucht duivenles met een supermooie eerste prijs. Het was met de 18-330 en die heeft op de natour op alle vluchten prijsgevlogen en met een schitterende eerste prijs op Sittard. Ja en dan kun je Joas meteen scharen in de categorie toptalenten en dan is het niet de vraag of hij beter wordt dan vader Bertram maar alleen op welke termijn dat gaat gebeuren. Joas van harte gefeliciteerd met deze mooie overwinning.

Voor Riekelt en Jannie Brands is 2018 een topjaar wat ze op deze Sittard met glans afsluiten met 18 op 28 en een prima tweede plek. Bertram van Zuiden behaalde een keurige derde plek. Piet en Simon Zeeman waren erg goed op de natour met 47 op 78 op deze Sittard met een hele mooie vierde en vijfde plek. De verrassing van het seizoen is toch wel het optreden van jeugdlid Stefanus Loosman. Op deze Sittard 14 op 23 met een zesde en zevende plek. Zijn 18-371 was op de natour verreweg de beste jonge duif in het Samenspel. Stefanus is kampioen bij de jeugd en staat ook op het podium bij de jeugdkampioenen van de afdeling. Gerrit Wakker was de beste op deze Sittard met 8 op 10 en Gerrit begon met acht en negen en dat is een nette prestatie. Gerrit werd kampioen op de natour met maar een paar punten voorsprong op Stefanus Loosman. Wilco Nijenkamp scoorde ook prima met 4 op 5 en een mooie tiende plek.

In de eerste divisie eerste Joas van Zuiden, tweede Riekelt en Jannie Brands en derde Bertram van Zuiden. Bij de jeugd eerste Joas van Zuiden, tweede Stefanus Loosman en derde Wouter Kroon. De Jackpot voor de eerste twee getekenden was voor Gerrit Wakker met zijn twee getekenden op de plaatsen 22 en 23. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Piet en Simon Zeeman.

Het seizoen 2018 zit er op met als winnaars van acht van de negen generaal kampioenschappen Tiemen Schinkel en Lub Korf. De doorslag in dit zwaarste seizoen in de duivensportgeschiedenis gaf dat Tiemen op de dagfond een aparte ploeg om de 14 dagen speelde. Dat gaf hem heel veel bonuspunten en de beslissende voorsprong.

Op de natour onaangewezen eerste Gerrit Wakker, tweede Stefanus Loosman, derde Piet en Simon Zeeman, vierde Riekelt en Jannie Brands en vijfde Jef Custers. Aangewezen eerste Piet en Simon Zeeman, tweede Gerrit Wakker, derde Stefanus Loosman, vierde Riekelt en Jannie Brands en vijfde Oscar Martens. Bij de duiven eerste en vijfde Gerrit Wakker met zijn 17-829 en 17-816, tweede Riekelt en Jannie Brands met hun 16-005, derde Stefanus Loosman met zijn 18-371 en vierde Piet en Simon Zeeman met hun 15-754.

Generaal Onaangewezen eerste Tiemen Schinkel en Lub Korf, tweede Riekelt en Jannie Brands en derde Dubbele Hakvoort. Aangewezen eerste Tiemen Schinkel en Lub Korf, tweede Riekelt en Jannie Brands en derde Frank en Harm Kempers.

Alle vrijwilligers die het seizoen bij PV Flevoland mogelijk hebben gemaakt van harte bedankt.

Volgende week begint het toetje van het duivenseizoen met de taartvluchten van PV Flevoland op Gorinchem. Hopelijk vier weken redelijk tot goed duivenweer en dan kunnen er weer ontzettend veel prijzen gewonnen worden met dit duivenfeest. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.