Jonge duivenverkoop 2012

PV “Flevoland” te Urk is een actieve vereniging, die houdt van afwisseling in de duivensport. Naast hele serieuze activiteiten organiseren zij regelmatig activiteiten met een knipoog.

Één van die activiteiten wordt dit jaar de verkoop van 60 jonge duiven afkomstig van het kweekcentrum Gebr. Simons te Ransdaal.

De hoofdsponsor voor deze vluchten is Zeebulon Urk.

Deze jonge duiven worden op zaterdagavond 28 april 2012 vanaf 20.00 uur verkocht in het clubgebouw van PV “Flevoland” aan de Vormtweg 7N te Urk.

Het overblijvend verkoopresultaat staat garant voor prijzen die vervlogen worden met deze jonge duiven op de natour 2012.

Zowel duivenliefhebbers van binnen de vereniging als van buiten de vereniging zijn van harte welkom om een jonge duif aan te schaffen. Van de resultaten die worden behaald door deze duiven wordt elke natourvlucht een separate uitslag gemaakt, waarbij de eerste 60 punten krijgt en de laatste 1.

De jonge duiven die kunnen worden aangeschaft zijn van verschillende rassen en geschikt voor verschillende afstanden. In de verkoop in ieder geval 25 duiven met het ras v/d Pasch, Koopman en/of Slechtriem. Voor de andere rassen zie ook website www.gebrsimonsduivencenter.nl .

Dus kortom kom naar het duivenlokaal van PV “Flevoland” om een topduif aan te schaffen en om lekker te bomen over onze mooie duivensport.

Houdt voor verdere informatie over deze Zeebuloncompetitie na de verkoop de website van PV “Flevoland” goed in de gaten, er zal daar regelmatig informatie over deze competitie te vinden zijn.

 

Extra info:

De duiven komen allemaal uit bewezen kweekkoppels, die al eerste prijswinnaars hebben gegeven. Het beste van Jan van der Pasch (mister Olympiade met zijn wereldberoemde Lowieke), van Gerard Koopman, van de gebroeders Slechtriem (die jarenlang het programmaspel in Limburg hebben gedomineerd) en uit de eerste prijswinnaars van grote concoursen van de Gebr Simons zelf. Voor de fondliefhebbers zullen circa 10 jongen uit de allerbeste Van der Wegenlijnen, het Oud Doffertje 1 en 2 van de Gebr Simons zijn wereldberoemd geworden vanwege hun nakweek, op deze verkoop beschikbaar zijn.

 

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.