Johannes super op een zware vlucht vanuit E25 Saulieu

106 duiven werden er vrijdag door 10 liefhebbers ingemand bij PV Flevoland voor de derde Eendaagse fondvlucht van het seizoen 2023. De vlucht vanuit Saulieu,  was 606 km voor de duiven om naar Urk te vliegen. De duiven moesten door de hoge temperaturen thuis komen. Op dit soort vluchten worden ervaren duiven ingekorfd en deze weten met deze omstandigheden om te gaan.  In het samenspel NOP-Urk gingen de eerste plaats naar Gebr. de Vries uit Urk. Gebr. de Vries van harte gefeliciteerd met deze mooie prestatie.

Bij PV Flevoland was de winnaar Johannes Schinkel. Deze overwinning komt niet uit de lucht vallen, week in week haalt hij hoge prijspercentages en dan zit een vluchtoverwinning er aan te komen. Naast plaats 1, was ook de 8e en 9e plaats zijn deel. Johannes van harte gefeliciteerd. De opvolgende liefhebbers zijn Bertam en Joas van Zuiden op de plaatsen 2, 6 en 10, Tiemen Schinkel en Lub Korf op de plaatsen 3 en 4, Klaas van de Berg op de plaatsen 5 en 7.

In de eerste divisie is de eerste en tweede plaats voor Klaas van de Berg, op plaats 3 Frank Kempers. Bij de jeugdige een eerste plaats voor Leontien Bonestroo.

De beste hokprestatie is voor Johannes Schinkel met 90%, op de tweede plaats Piet Bakker met 66,67% en op plaats 3 B&J. van Zuiden met 63,33%.

De jackpot voor de eerste twee getekende is voor Klaas van de Berg met de 5e en 7e plaats. De jackpot voor de laatste prijsduif is voor B&J. van Zuiden.

Zaterdag 1 juli worden twee vluchten vervlogen, op donderdag kan er ingekorfd worden voor de vijfde midfondvlucht vanuit Chalon en Champagne, 422 km in een rechte lijn naar Urk, op vrijdag kan er ingekorfd worden voor de eerste trainingsvlucht voor jonge duiven die dit jaar zijn geboren vanuit Klarenbeek. Iedereen veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.