Johannes Schinkel wint vlot verlopen vlucht vanuit Duitse Kalkar

Johannes Schinkel wint vlot verlopen vlucht vanuit Duitse Kalkar

180 duiven werden vrijdag bij PV Flevoland ingemand voor de derde vlucht met jonge duiven vanuit het Duitse Kalkar, gelegen op 111 kilometer van Urk. Kalkar is natuurlijk bekend van de kerncentrale die niet in gebruik werd genomen en omgebouwd werd tot Wunderland Kalkar. Zaterdagmorgen werden de duiven om 08.30 uur gelost met een oost-noordoostenwind.

Om 09.48 uur arriveerden de eerste duiven boven Urk en daarvan was de snelste in zijn hok de 578 van Johannes Schinkel. De 578 had de 111 kilometer afgelegd met een gemiddelde snelheid van 85 kilometer per uur en bezorgde Johannes zijn eerste overwinning met jonge duiven dit seizoen. Johannes is in een felle strijd verwikkeld om het Generaal kampioenschap en toont wekelijks zijn klasse door iedere week topuitslagen te produceren. Op deze Kalkar werd begonnen met de eerste, zesde en zevende plek en daarmee zet je jouw concurrenten toch weer op achterstand. Johannes van harte proficiat met deze mooie uitslag en het wordt je door iedereen van harte gegund.

Riekelt en Jannie Brands hebben een echte superduif in de bonte 426. Helaas hadden zijn baasjes niet gerekend op deze snelheid van de 426 waardoor vele minuten verloren gingen, extra sneu als je nu ziet dat de eerste prijs van dik 12.000 duiven met maar twee minuten verschil verloren ging. Na een zesde prijs op Duiven, een tweede prijs op Boxmeer, werd het nu voor de bonte 426 weer een tweede plek. Verder scoorden Riekelt en Jannie de achtste, negende en tiende plek. Dubbele Hakvoort was ook goed op dreef met de derde prijs en Tiemen Schinkel en Lub Korf deden goede zaken met de vierde en vijfde prijs.

In de eerste divisie werd Dubbele Hakvoort eerste en derde en Meindert en Jan de Boer tweede. De Jackpot voor de eerste twee getekenden was voor Riekelt en Jannie Brands met de getekenden op de plaatsen 2 en 9. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Tiemen Schinkel en Lub Korf.

Bij de beste hokprestaties eerste Riekelt en Jannie Brands met 20 prijzen op 28 ingezette duiven, tweede Tiemen Schinkel en Lub Korf met 25 prijzen op 39 duiven en derde Johannes Schinkel met 20 prijzen op 35 duiven.

Vrijdag is het inmanden voor de vierde vlucht met jonge duiven vanuit Venlo, gelegen op 147 kilometer van Urk. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.