Johannes Schinkel wint millimetersprint op Heusden-Zolder

401 duiven werden vrijdagavond bij PV Flevoland ingemand voor de vijfde vlucht op de natour vanuit Heusden-Zolder gelegen op 182 kilometer van Urk. De duiven werden zaterdag om 09.00 uur gelost met een matige zuidoosten wind. Het was Willem Post uit Urk die de eerste prijs in de afdeling en een fantastische uitslag scoorde en daar feliciteren we Willem van harte mee.

Om 10.59 uur vielen er twee duiven op de klep bij Johannes Schinkel in de Houtrib. De 19-074 was net een seconde eerder dan de 19-061. Deze twee duiven hadden de 182 kilometer afgelegd met een gemiddelde snelheid van 92 kilometer per Urk. Aanvankelijk was er wat onduidelijkheid na het melden wie nu de eerste prijs in de vereniging zou hebben en pas na het uitrekenen van de uitslag op zaterdagavond bleken er drie duiven binnen 1 seconde en dus binnen 0,2 meter snelheid te zitten. En dan kun je met recht spreken over een millimetersprint.

Johannes Schinkel had een geweldigde uitslag met 8 op 10 en hij begon met de eerste en derde prijs. De 19-074 is een echte topduif met een eerste prijs op Weert en een tweede prijs op Arlon en nu weer een eerste prijs op Heusden-Zolder. Het is voor Johannes binnen een zeer korte tijd nu zijn vierde eerste prijs en dat is ook nog eens gepresteerd met twee jonge duiven. Kortom een hok met een paar super talenten en heel veel mogelijkheden om de komende jaren grote kampioenschappen te winnen. Johannes van harte proficiat met deze mooie zege.

Piet en Simon Zeeman deden het super met 19 op 23 en zij scoorden prijs twee, vier, vijf en tien. Dubbele Hakvoort ook weer goed op dreef met prijs zes. Stefanus Loosman top met plek zeven. Tiemen Schinkel en Lub Korf geweldig met 15 op 16 en zij beginnen op plek acht. Robbie Vahl ook weer erg goed met plek negen. Uitblinkers verder Riekelt en Jannie Brands met 21 op 32 en Bert Hakvoort met 16 op 25.

In de eerste divisie eerste en derde Johannes Schinkel en tweede Piet en Simon Zeeman. Bij de jeugd eerste Stefanus Loosman, tweede Joas van Zuiden en derde Wouter Kroon. De Jackpot voor de eerste twee getekenden was met de prijzen 9 en 25 voor Robbie Vahl. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Joas van Zuiden.

De stand op de natour onaangewezen eerste Johannes Schinkel, tweede Tiemen Schinkel en Lub Korf, derde Piet en Simon Zeeman, vierde Robbie Vahl en vijfde Stefanus Loosman. Aangewezen eerste Tiemen Schinkel en Lub Korf, tweede Johannes Schinkel, derde Robbie Vahl, vierde Bertram van Zuiden en vijfde Piet en Simon Zeeman. Bij de duiven eerste en vijfde Piet en Simon Zeeman met hun 18-602 en 17-848, tweede, derde en vierde Tiemen Schinkel en Lub Korf met hun 17-193, 16-903 en 16-757.

Volgende week uitsluitend Bierges op de natour, dus wel voor oude en jonge jongen. Bierges is 225 kilometer voor Urk en 216 kilometer voor Swifterbant. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.