Johannes Schinkel wint lastige natourvlucht vanuit Venlo

14 liefhebbers korfden vrijdag bij PV Flevoland 351 duiven in voor de derde vlucht op de natour vanuit Sittard, gelegen op 183 kilometer van Urk. Zaterdag bleek er echter een wielerwedstrijd te zijn op de lossingsplek, waardoor er niet gelost kon worden. Een blunder van de NPO die geen lossingsvergunning had mogen verstrekken aan de twee afdelingen, een foutje waarvoor de twee afdelingen samen € 350 betalen. Vanwege het rijtijdenbesluit en een vlucht van afdeling 9 konden de duiven nu in Venlo niet eerder gelost worden om 13.15 uur. De totale lossing van Friesland’96 en afdeling 10 betrof ruim 41.000 duiven met een toenemende westenwind. Dan weet je dat je kansloos bent in zo’n groot concours en dat de onervaren jonge duiven het lastig krijgen om op zaterdag weer thuis te komen. Maar ook zo’n concours kent winnaars en dat zijn deze keer de Combi Wakker uit Urk en daar feliciteren we de heren van harte mee.

Johannes Schinkel is bezig met een prima seizoen en is inmiddels een vaste waarde in de top drie van PV Flevoland. Tot nu toe had hij drie overwinningen dit seizoen en dat is evenveel als zijn broer Tiemen. Op deze Sittard en dus uiteindelijk Venlo had Johannes 24 jonge duiven mee. Na precies twee uur vliegen viel bij Johannes zijn 303 op de klep en die had de 147 kilometer afgelegd met een gemiddelde snelheid van 73 kilometer per uur. Het bleek meteen een vroege duif te zijn en maar liefst drie minuten los vooruit te vliegen en dan ook nog op zijn eigen duif. Johannes scoorde geweldig op deze Venlo met 16 prijzen op 24 duiven en naast de eerste en de tweede ook de vierde prijs. En misschien nog belangrijker zijn vierde zege waarmee hij leider is in de familie. Opmerkelijke prestaties van Johannes zijn 336 en 332 op Venlo. Met de jonge duiven scoorde de 336 op Venlo plaats 7 en nu op de natour op Venlo plek 2. De 332 met de jonge duiven op Venlo plek 10 en nu op de natour op plaats 4. Het komt niet zo vaak voor dat jonge duiven op hetzelfde station twee keer kop spelen en dan is het bijzonder als je twee zulke duiven hebt. Het gerucht gaat dat er een verzoek is ingediend om volgend jaar vaker op Venlo te concoursen. Johannes proficiat met deze geweldige uitslag, het is je van harte gegund.

Riekelt en Jannie Brands waren super op dreef met maar liefst 39 prijzen op 46 duiven en zij beginnen met de kopprijzen drie, vijf, zes en acht. Joas van Zuiden had deze keer het hoogste prijspercentage met 17 op 20 en Joas begon met zeven en negen. Joas kreeg eind deze week het mooie bericht dat hij jeugdkampioen van de afdeling is geworden, een geweldige prestatie en daar wordt dit grote talent van harte mee gefeliciteerd. Bert Hakvoort heeft in Tollebeek ook de weg omhoog gevonden en scoorde met zijn marathon jonge duiven een keurige tiende plek. Andere uitblinkers zijn Bart Vos met 21 op 27, Wouter Kroon met 11 op 20 en Cees van der Steeg boekte zijn beste uitslag van het seizoen met 6 op 10 en twee mooie prijzen in de top 40. Er werden weinig getekende duiven gedraaid, de beste was Johannes Schinkel met zijn getekenden op plek 4 en 83 en daarmee wint hij de Jackpot. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Piet en Simon Zeeman. In de eerste divisie eerste en tweede Joas van Zuiden en derde Bert Hakvoort. Bij de jeugd het volledige podium voor Joas van Zuiden. Alle winnaars van harte proficiat.

Tussenstand natour onaangewezen eerste Johannes Schinkel, tweede Oscar Martens, derde Bart Vos, vierde Joas van Zuiden en vijfde Piet en Simon Zeeman. Aangewezen eerste Johannes Schinkel, tweede Oscar Martens, derde Piet en Simon Zeeman, vierde Joas van Zuiden en vijfde Siebrand Stavasius. Bij de duiven eerste en vierde Oscar Martens met zijn 18-498 en 18-560, tweede en derde Bart Vos met zijn 20-183 en 20-460 en vijfde Siebrand Stavasius met zijn 20-276.

Donderdag inkorven voor uitsluitend jonge duiven op Chalons en Champagne (afstand Urk 423 km) en vrijdag voor oud en jong op Burdinne (afstand Urk 236 km). Het zijn de twee laatste vluchten op het programma gevolgd natuurlijk door nog 5 weken de beroemde Najaarsklassiekers van PV Flevoland. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.