Johannes Schinkel wint afgetekend maandagvlucht Arlon

167 duiven werden er zaterdag bij PV Flevoland ingemand voor de zesde vlucht met jonge duiven vanuit Arlon, gelegen op 333 kilometer van Urk. U leest zaterdag ingemand en dat klopt. Vanwege het weer werd besloten de natour op vrijdag te houden en de wat verdere jonge duivenvlucht zaterdagmiddag in te manden en maandag te lossen. Dat bleek te kloppen en maandag werden de jonge duiven om 07.40 uur met een zuidwesten wind gelost. In Samenspel F was de winnaar Wiebren Visser uit Haskerhorne en daar feliciteren wij hem van harte mee.

Om 11.12 uur viel de 19-085 op de klep in de Houtrib op Urk en wel bij Johannes Schinkel. De 085 had de 333 kilometer afgelegd met een gemiddelde snelheid van 94 kilometer per uur. Natuurlijk dacht Johannes niet meteen aan een vroege duif omdat de meeste keren zijn broer Tiemen hem te snel af is. Om 11.15 uur valt zijn 074, welke op Bierges tweede vloog. Om 11.22 uur was de 061 present die op Bierges prijs 8 scoorde.

Nadat alle meldingen bekend zijn blijkt Johannes glorieus winnaar te zijn en geweldige uitslag te maken. Johannes scoort 7 prijzen op 9 duiven en de eerste, tweede en vijfde prijs. In Samenspel F wordt begonnen op plek 6. Nadat Johannes de eerste vlucht op de natour won is dit vrij vlot zijn tweede zege dit seizoen. Dat het nu ook lukt met de jonge duiven is natuurlijk heel mooi en geeft nog meer moed voor de resterende vluchten. Johannes van harte proficiat met deze mooie zege.

Jeugdlid Stefanus Loosman deed het ook erg goed met 6 op 9 en een zeer fraaie derde plek. Tiemen Schinkel en Lub Korf waren zoals gewoonlijk weer outstanding met 20 op 22 en de vierde, zesde, zevende, achtste en negende prijs. Zijn 777 was 5 op Chimay en nu 9 op Arlon. Riekelt en Jannie Brands waren ook goed op dreef met een tiende plek.

In de eerste divisie eerste en tweede Johannes Schinkel en derde Stefanus Loosman. Bij de jeugd eerste Stefanus Loosman en tweede Frans en Thomas van den Berg. De Jackpot voor de eerste twee getekenden was met de prijzen 6 en 17 voor Tiemen Schinkel en Lub Korf. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Frank en Harm Kempers.

Bij de jonge duiven is de tussenstand onaangewezen eerste Stefanus Loosman, tweede Tiemen Schinkel en Lub Korf, derde Riekelt en Jannie Brands, vierde Jef Custers en vijfde Johannes Schinkel. Aangewezen eerste Tiemen Schinkel en Lub Korf, tweede Meindert en Jan de Boer, derde Stefanus Loosman, vierde Jef Custers en vijfde Riekelt en Jannie Brands. Bij de duiven eerste en tweede Tiemen Schinkel en Lub Korf met hun 19-650 en 19-777, derde Jef Custers met zijn 19-154 en vierde en vijfde Stefanus Loosman met zijn 19-574 en 19-566.

Vrijdag inmanden voor oude en jonge duiven op de natour vanuit Weert, gelegen op 158 kilometer van Urk en op 148 kilometer van Swifterbant. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.