Johannes Schinkel super op F36 Arlon

122 duiven werden er donderdag door 7 liefhebbers ingemand bij PV Flevoland voor de laatste jonge duivenvlucht van het seizoen 2023. De vlucht vanuit Arlon,  was 332 km voor de duiven om naar Urk te vliegen. Onder bijzondere zomerse omstandigheden in september hadden de jonge duiven het best zwaar om de thuis hokken te bereiken. Gelukkig hebben ze inmiddels genoeg ervaring opgedaan om weer thuis te komen.  In het samenspel NOP-Urk ging de eerste  plaats naar Klaas Hoekstra uit Urk. Klaas van harte gefeliciteerd met deze mooie prestatie.

Bij PV Flevoland was de overwinning voor Johannes Schinkel , hij deed dit op geweldige wijze, want  naast de 1e was ook de 3e , 5e , 7e zijn deel  en daarmee sloot hij een super jonge duivenseizoen af met maar liefst 6 overwinningen op 8 vluchten. En daarmee sloot hij het laatste weekend af met twee overwinningen. De eerst volgende liefhebbers zijn Bertram en Joas van Zuiden op plaats 2, Wouter Kroon op de plaatsen 4 en 8, Schinkel-Korf op plaats 6, Frank Kempers op plaats 9 en Erik Korteweg op plaats 10.

In de eerste divisie is de eerste en tweede plaats voor Wouter Kroon, de derde plaats voor Frank Kempers.

De beste hokprestatie is voor Wouter Kroon met 71,43%, op plaats 2 Johannes Schinkel met 66,67% en op plaats 3 Frank Kempers met 60%.

De jackpot voor is voor het eerst niet gevallen omdat geen van de deelnemers, aan deze jackpot, aan 2 getekende in de prijzen.  De jackpot voor de laatste prijsduif is voor Wouter Kroon.

Na het seizoen wordt vanuit PV Flevoland vijf weken lang de najaarsklassiekers. 11 inkorflokalen in heel Nederland zetten de deuren open om duiven te zetten voor deze wedstrijden. De hoofd organisatie vindt plaats vanuit Urk. Deze wedstrijden worden al 18 jaar georganiseerd. Er wordt tijdens deze wedstrijden geld opgehaald voor het Ronald McDonaldhuis in Beesterzwaag. De afgelopen 18 jaar is al ruim 50.000 euro opgehaald. Iedereen is welkom op de trainingsvluchten, dinsdag inkorving voor Lennik en de vrijdagavond inkorvingen voor Menen en Klarenbeek, vanaf zaterdag 23 september beginnen de wedstrijden.

 

 

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.