Johannes Schinkel slaat toe op Heusden Zolder

Johannes Schinkel slaat toe op Heusden-Zolder

20 liefhebbers korfden vrijdagavond bij PV Flevoland 602 duiven in voor de tweede vlucht op de vitesse vanuit het Belgische Heusden-Zolder gelegen op 182 kilometer van Urk. Zaterdagmorgen was het al vroeg zonnig weer en met oplopende temperaturen werden de duiven om 10.00 uur gelost met een matige noordnoordoosten wind. Het werd een schitterende vlucht en het was Klaas Hoekstra uit Urk die de afdelingszege voor zich opeiste. Klaas en Arie van harte proficiat met deze mooie zege.

Johannes Schinkel had zaterdag pech dat er een drone boven zijn hok op de Houtrib cirkelde waardoor hij met zijn eerste duif de nodige tijd en een topprijs in de afdeling verspeelde. Zijn 345 viel uiteindelijk om 12.26 uur op de klep en achteraf bleek de snelheid van gemiddeld 75 kilometer per uur voldoende voor de zege bij PV Flevoland. Johannes kreeg zijn duiven super en werd naast eerste ook tweede en negende en wordt meteen de leider in het klassement. Johannes van harte proficiat met deze mooie uitslag en zege.

Robbie Vahl deed het geweldig met de derde, vierde, vijfde en achtste plek. Tiemen Schinkel en Lub Korf werden zes, Riekelt en Jannie Brands zeven en Joas van Zuiden tien. Bij de jeugd werd eerste Joas van Zuiden, tweede Leontien Bonestroo en derde Wouter Kroon. In de eerste divisie werd eerste Robbie Vahl, tweede Wilco Nijenkamp en derde Bart Vos. Bij de liefhebbers met het hoogste prijspercentage werd eerste Riekelt en Jannie Brands met 26 prijzen op 30 duiven, tweede Tiemen Schinkel en Lub Korf met 28 prijzen op 33 duiven en derde Wouter Kroon met 7 prijzen op 9 duiven.

De Jackpot voor de eerste twee getekenden was voor Robbie Vahl met de getekenden op de prijzen 20 en 28. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Meindert en Jan de Boer.

Vrijdag is het inkorven voor Burdinne, gelegen op 236 kilometer van Urk. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.