Johannes Schinkel presteert super op natourvlucht Burdinne

 

10 liefhebbers korfden vrijdag bij PV Flevoland 163 duiven voor de laatste vlucht op de natour vanuit Burdinne, gelegen op 236 kilometer van Urk. Het was voor de meeste liefhebbers schijnbaar een probleem om duiven te vinden die nog redelijk in de veren zaten, aangezien de ruitijd is aangebroken. Het is dan de keuze om duiven in de rui ervaring op te laten doen of ze thuis te laten. De meeste liefhebbers spelen ze gewoon want jonge duiven met weinig ervaring verspeel je weer makkelijk volgend jaar april met een koud voorjaar. De duiven in Burdinne werden zaterdag om 08.45 uur gelost met een zuidwestenwind. Klaas Hoekstra uit Urk werd winnaar in Samenspel F2 en daar feliciteren we Klaas en Arie van harte mee.

De grote favoriet voor deze vlucht was Johannes Schinkel aan gezien hij de laatste twee weken op rij had gewonnen met zijn jonge duiven. Johannes had ervoor gekozen om de lastige Chalon en Champagne te laten schieten en al zijn jonge duiven op Burdinne te zetten. Of dat verstandig is zal volgend jaar blijken op de dagfond, het enige zwakke onderdeel van Johannes. Op deze Burdinne werd in ieder geval fantastisch gepresteerd. De eerste duif was de 316 die om 11.21 uur arriveerde en de 236 kilometer had afgelegd met een gemiddelde snelheid van 91 kilometer per uur. De duiven kwamen super en 20 prijzen op 25 deelnemende duiven betekent een prima prijspercentage van 80. Johannes scoorde de eerste, tweede, vierde, zesde en zevende prijs en had maar liefst 10 duiven in de top twintig. Deze Burdinne betekende de vijfde zege van het seizoen en dat is het hoogste aantal zeges dit seizoen bij PV Flevoland. Johannes werd op de natour eerste onaangewezen en eerste aangewezen kampioen. Kortom de laatste vlucht werd een geweldig succes en daarmee feliciteren we Johannes van harte.

Joas van Zuiden was ook weer geweldig op dreef met 15 op 20 en de kopprijzen drie en vijf. Riekelt en Jannie Brands boekten ook een prima resultaat met 15 op 20 en de kopprijzen acht en negen. Jef Custers is met zijn 82 jaar ons oudste lid en Jef gaf zijn visitekaartje af met een prachtige tiende plek en dat wordt hem door iedereen van harte gegund. Andere uitblinkers Oscar Martens met 3 op 4 en Wouter Kroon met 4 op 5. Bij de jeugd het volledige podium voor Joas van Zuiden. In de eerste divisie eerste en tweede Joas van Zuiden en derde Jef Custers. Joas van Zuiden zijn getekenden duiven waren 12 en 18 en daarmee werd de Jackpot gewonnen. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Bert Hakvoort. Alle prijswinnaars van harte proficiat.

Het natourkampioenschap onaangewezen werd gewonnen door Johannes Schinkel, tweede Joas van Zuiden, derde Riekelt en Jannie Brands, vierde Bart Vos en vijfde Oscar Martens. Aangewezen eerste Johannes Schinkel, tweede Oscar Martens, derde Joas van Zuiden, vierde Riekelt en Jannie Brands en vijfde Siebrand Stavasius. De beste duif op de natour was een jonge duif, de 183 van Bart Vos, tweede, vierde en vijfde Joas van Zuiden met zijn 17-200, 19-421 en 15-620, derde was Oscar Martens met zijn 15-728.

Volgende week beginnen we voor het vijftiende jaar op rij met de Najaarsklassiekers. De Oostlijn begint op Duiven (afstand Urk 82 km) en de westlijn begint op Asse-Zellik (afstand Urk 219 km). Allen heel veel succes.

 

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.