Johannes Schinkel opnieuw de beste met jonge duiven nu van Arlon

 

14 liefhebbers korfden donderdag bij PV Flevoland 353 jonge duiven in op Arlon, gelegen op 333 kilometer van Urk. De weersverwachting was ronduit slecht met heel veel regen op de vlieglijn. Zaterdagmorgen bleek de oost lijn vrij goed weer te geven en dat was goed voor een vroege lossing om 07.35 uur met een matige zuidwestenwind. Net een paar minuten voor het moment dat de duiven kwamen barste er een flinke bui los boven Urk, met als gevolg dat alle duiven aan de oostkant passeerden, een groot nadeel bleek later uit de uitslag. Maar naast verliezers heb je ook winnaars en dat was deze keer in Samenspel F Harm van der Wal uit Rottum en daar feliciteren we Harm van harte mee.

Johannes Schinkel presteert tot nu toe erg goed met de jonge duiven. Op de eerste vlucht vanuit Gennep begint hij met 1, 3 en 4, de tweede vlucht Venlo 7 en 10, de derde vlucht Sittard 6 en de vierde vlucht Burdinne 3. Bij iedere vereniging sta je dan eerste in de tussenstand met de jonge duiven, maar niet bij PV Flevoland. Johannes had op deze Arlon 25 duiven mee. Johannes stond net te schuilen voor de regen toen zijn 333 arriveerde om 11.13 uur. Het bleek de eerste melding in de vereniging en niet veel later bleek het goed te zijn voor de eerste prijs bij PV Flevoland en de derde prijs in Samenspel F van 1654 duiven. De 333 was zijn tweede getekende duif en had de 333 kilometer afgelegd met een gemiddelde snelheid van 91 kilometer per uur. Johannes was op deze Arlon goed voor 15 prijzen op 25 duiven en naast de eerste plek was ook de tiende plek zijn deel. Johannes scoort dus op 5 vluchten met jonge duiven zijn tweede eerste prijs en zijn negende top tien klassering en dat zijn erg goede prestaties. Johannes van harte proficiat met deze geweldige uitslag en knappe eerste prijs, het is je van harte gegund.

Op Tiemen Schinkel en Lub Korf staat geen maat met de jonge duiven. Over 5 vluchten 185 op 229 en dat is 81% prijs, 22 top tien noteringen, maar vreemd genoeg geen enkele eerste prijs. Op deze Arlon 31 op 44 en ze beginnen met de tweede, derde, vijfde, zesde, zevende, achtste en negende plek. Op 5 en 6 de twee getekenden en dat is opnieuw goed voor de Jackpot. Jammer van de zware regenbui en het nadeel daarvan, maar Tiemen was dit jaar op Urk de allerbeste met jonge duiven. Jacob Loosman sloot zijn duivenloopbaan af met een knappe vierde plek. Er lopen nu al weddenschappen dat Jacob en/of zoon Stefanus binnen enkele jaren weer beginnen met de mooiste hobby die er is. De felbegeerde Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Riekelt en Jannie Brands. In de eerste divisie eerste Klaas van den Berg, tweede en derde Joas van Zuiden. Het volledige podium bij de jeugd was voor Joas van Zuiden. Alle winnaars van harte proficiat.

Bij de jonge duiven onaangewezen eerste Tiemen Schinkel en Lub Korf, tweede Johannes Schinkel, derde Jacob Loosman, vierde Riekelt en Jannie Brands en vijfde Joas van Zuiden. Aangewezen eerste Tiemen Schinkel en Lub Korf, tweede Riekelt en Jannie Brands, derde Meindert en Jan de Boer, vierde Jacob Loosman en vijfde Jelle Roskam. Bij de duiven de eerste 6 van Tiemen Schinkel en Lub Korf en de eerste vijf zijn de 230, 258, 242, 222 en 245.

Generaal Onaangewezen eerste Tiemen Schinkel en Lub Korf, tweede Joas van Zuiden, derde Johannes Schinkel, vierde Riekelt en Jannie Brands en vijfde Robbie Vahl. Aangewezen eerste Tiemen Schinkel en Lub Korf, tweede Riekelt en Jannie Brands, derde Joas van Zuiden, vierde Johannes Schinkel en vijfde Klaas van den Berg.

Volgende week alleen een vlucht voor de natour vanuit Sittard, gelegen op 183 kilometer van Urk. Allen heel veel succes.

 

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.