Johannes Schinkel haalt geweldig uit op Kalkar

Johannes Schinkel haalt geweldig uit op Kalkar

Slechts 62 duiven werden vrijdag bij PV Flevoland ingemand voor een vlucht op het Duitse Kalkar, gelegen op 111 kilometer van Urk. Opnieuw had het bestuur van Friesland’96 beslist om een vlucht op Gennep te wijzigen in het veel oostelijk gelegen Duitse Kalkar. Veel Urkers zijn het daar niet mee eens en deden niet mee. Dat doet natuurlijk niets af aan de prestaties van degenen die wel meedoen. De duiven werden zaterdag gelost om 11.00 uur met een matige zuidoostenwind.

De grote specialist op de navluchten bij PV Flevoland is Johannes Schinkel. Johannes had 12 duiven klaargemaakt voor deze Kalkar en de vraag was of en hoe Johannes zou toeslaan. Om 12.18 uur viel zijn eerste duif en binnen twee minuten waren er al drie geconstateerd. Het was zijn 074 die om 12.18 uur de eerste was en de 111 kilometer afgelegd had met een gemiddelde snelheid van 85 kilometer per uur. Kalkar werd een geweldig succes voor Johannes met uiteindelijk de eerste, tweede en derde plek. Erg knap als je de verwachtingen kan waar maken en meteen de top drie weet te bezetten en dat zijn zeker de hartelijke felicitaties waard.

Piet en Simon Zeeman waren ook geweldig op dreef met de vierde, zesde en negende plek. Jeugdlid Joas van Zuiden super met de vijfde plek. Riekelt en Jannie Brands top met een mooie serie met de zevende, achtste en tiende plek.

De beste hokprestatie voor Riekelt en Jannie Brands met 9 prijzen op 10 ingemande duiven, kort gevolgd door Johannes Schinkel met 8 prijzen op 12 duiven. De Jackpot voor de twee getekende duiven zijn voor Riekelt en Jannie Brands met hun getekenden op de plekken 14 en 25. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Riekelt en Jannie Brands. De vier gratis zakken voer waren voor Johannes Schinkel, Piet en Simon Zeeman, Joas van Zuiden en Riekelt en Jannie Brands.

Donderdag is het inmanden voor de achtste vlucht met jonge duiven op Reims, gelegen op 397 kilometer van Urk. Vrijdag is het inmanden voor de tweede vlucht van de natour op Gennep, gelegen op 114 kilometer op Urk. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.