Johannes Schinkel haalt geweldig uit met jonge duiven op Gennep

 

20 liefhebbers korfden vrijdagavond bij PV Flevoland maar liefst 832 duiven in op de eerste vlucht voor jonge duiven vanuit Gennep met een afstand voor Urk van 114 kilometer. Zaterdagmorgen kwam al vroeg een zwaar regenfront richting Nederland, waardoor de lossingscommissie besloot om 07.00 uur de dik 23.000 jonge duiven te lossen. De wind was zuidwest, zodat de duiven met hoge snelheden naar huis vlogen. Het waren Hessel de Vries en Gerrit Hakvoort uit Urk die de eerste prijs scoorden van het Samenspel F2 van 2.673 duiven en daar feliciteren wij ze van harte mee.

Om 08.09 uur was het de 345 die op de klep viel bij Johannes Schinkel op de Houtrib in Urk. De 345 had met een snelheid van 99 kilometer per uur de 114 kilometer afgelegd. Twee minuten later volgden de hokgenoten de 329 en de 313. Na melding bleek de 345 een zeer vroege duif op Urk en in de afdeling en werd uiteindelijk de derde prijs in het Samenspel en de dertiende prijs in de afdeling gescoord. Bij PV Flevoland werd het de eerste, derde en vierde prijs en dat is een geweldig resultaat. Johannes had 25 prijzen op 42 duiven. Johannes behoort tot de beste programmaspelers van de vereniging, heeft soms een wat mindere vlucht op twee nachten mand, maar heeft dit seizoen ook al veel geweldige uitslagen gerealiseerd. Met dit sterke jonge duivenspel zal hij ongetwijfeld een zeer grote kans maken op de fel begeerde titel Generaal Kampioen. Deze strijd wordt de komende weken daardoor nog ongekend spannend en dat is alleen maar goed omdat veel concurrentie de vereniging sterker maakt. Johannes van harte proficiat met deze fantastische zege en mooie uitslag.

Tiemen Schinkel en Lub Korf scoorden een fantastische 42 op 47 en zij begonnen met de prijzen twee, vijf en zes. Jacob Loosman was goed voor de prijzen zeven en acht. Frans en Thomas van den Berg deden het super met 75 op 97 en zij begonnen met de prijzen negen en tien. Een andere uitblinker was Zoltan Varga met 121 op 189. Tiemen Schinkel en Lub Korf hadden hun getekende duiven op de plaatsen 5 en 134 en de Jackpot voor de eerste twee getekenden was voor hun. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Erik Korteweg. Het volledige podium bij de jeugd en in de eerste divisie was voor Frans en Thomas van den Berg. De gratis zakken voer waren voor Frans en Thomas van den Berg met prijs 13, Erik Korteweg als middelste liefhebber, Wilco Nijenkamp als laatste liefhebber en Meindert en Jan de Boer met de op 3 na laatste prijsduif. Alle prijswinnaars van harte gefeliciteerd.

Bij het Generaal Onaangewezen staan Tiemen Schinkel en Lub Korf eerste, Joas van Zuiden tweede, Piet en Simon Zeeman derde, Johannes Schinkel vierde en Riekelt en Jannie Brands vijfde. Aangewezen eerste Piet en Simon Zeeman, tweede Riekelt en Jannie Brands, derde Tiemen Schinkel en Lub Korf, vierde Joas van Zuiden en vijfde Johannes Schinkel. Bij de duiven eerste en derde Riekelt en Jannie Brands met hun 17-812 en 18-308, tweede Joas van Zuiden met zijn 18-313, vierde Johannes Schinkel met zijn 17-101 en vijfde Piet en Simon Zeeman met hun 17-870.

Komende week de Nationale dagfondvlucht vanuit Issoudun (afstand Urk 687 kilometer) en de jonge duiven gaan naar Venlo (afstand Urk 148 kilometer). Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.