Johannes Schinkel grote uitblinker op verregende dagfond Troyes

280 duiven werden donderdagavond bij PV Flevoland ingemand voor de eerste vlucht op de dagfond vanuit Troyes gelegen op 499 kilometer van Urk. De weersverwachting beloofde weinig goeds; veel wind en regen. Daar waar de lossingscommissie anders nog wel ruimte zag om te lossen werd nu de vlucht uitgesteld naar zondag en daarna zelfs naar maandag. Maandagmorgen werden de duiven om 07.00 uur gelost met een west-noordwesten wind en wat buien op de lijn. In het Samenspel waren de specialisten Jan en Hessel Ras uit Urk de winnaars en dat is natuurlijk een felicitatie waard.

Om 13.11 uur arriveerde de weduwnaar 17-110 van Johannes Schinkel die met een snelheid van 81 kilometer per uur de 500 kilometer had afgelegd. Het bleek al snel een hele vroege duif te zijn bij PV Flevoland en nadat iedereen zijn eerste duif had gemeld werd duidelijk dat Johannes Schinkel de grote winnaar was van deze natte Troyes. Johannes kreeg zijn duiven echt super thuis met 9 prijzen op 10 duiven en naast deze eerste, werden ook de vijfde en achtste prijs gescoord. Op de achtste en twaalfde plek waren zijn twee getekende duiven al geconstateerd zodat deze Jackpot ook naar Johannes ging. Een werkelijk formidabele start van de dagfond en daar zal binnen de familie met jaloerse blikken naar gekeken zijn. Met deze prestaties en mooie eerste prijs feliciteren we Johannes van harte.

Riekelt en Jannie Brands deden het ook goed met 11 op 17 en hun jaarling de 025 is een echte super met nu weer de tweede prijs in de vereniging. De 025 heeft inmiddels een riante voorsprong in de Jaarlingencompetitie. Jeugdlid Joas van Zuiden gaf duivenles met 21 op 29 en Joas begon met de derde, vierde, zesde en zevende prijs. Robbie Vahl was met 6 op 10 en de tiende prijs ook goed op dreef.

Verdere uitblinkers Frank en Harm Kempers met 15 op 20, Tiemen Schinkel en Lub Korf met 11 op 15, Klaas van den Berg met 3 op 5 en Pieter Woord met 2 op 2. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Piet en Simon Zeeman. Het volledige podium bij de jeugd was natuurlijk voor Joas van Zuiden. De gratis zakken voer waren voor jeugdlid Joas van Zuiden op prijs 13, Frank en Harm Kempers als middelste liefhebber, Hein Bakker als laatste liefhebber en Tiemen Schinkel en Lub Korf met de 2 na laatste prijsduif.

Donderdag is het inkorven voor de midfond op Rethel (afstand Urk 360 km) en vrijdag beginnen de trainingsvluchten voor jonge duiven op Deventer (afstand Urk 60 km). Allen heel veel succes.

 

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.