Johannes Schinkel fantastisch op zeer lastige Chimay

Johannes Schinkel fantastisch op zeer lastige Chimay

Vrijdagavond werden bij PV Flevoland 678 duiven ingekorfd voor de eerste vlucht op de midfond vanuit het Belgische Chimay, gelegen op 305 kilometer van Urk. Zaterdagmorgen om 07.15 uur werd het complete concours van 35.000 duiven gelost met een toenemende zuidzuidoosten wind. Helaas hadden de meeste duiven geen goed vertrek vanwege een naderend regenfront. Een klein groepje duiven bereikten echter verrassend hoge snelheden.

Johannes Schinkel was zaterdagmorgen heel vroeg aan het werk gegaan om een paar uur te werken voordat zijn duiven zouden arriveren. Na zijn werk haastte hij zich naar huis. Toen hij in zijn duivenhok keek zag hij tot zijn verbazing op zijn elektronisch systeem dat er al vier duiven waren gearriveerd. De eerste was zijn jaarling 333 die al om 09.45 uur was aangekomen en met een gemiddelde snelheid van 122 kilometer per uur de 305 kilometer had afgelegd. Deze 333 had vorig jaar ook al een eerste prijs gevlogen op Arlon. Na de melding bleek de 333 nu de eerste prijs te scoren van het totale concours van 35.000 duiven. Een geweldige duif om op het hok te hebben en Johannes is er maar wat trots op. Johannes scoorde in de vereniging de eerste, tweede, zesde en achtste prijs. Johannes van harte proficiat met deze geweldige prestatie.

Erik Korteweg was ook goed op dreef met de kopprijzen drie en negen. Pieter Woord en Louw van den Berg waren vier, Piet en Simon Zeeman vijf, Zoltan Varga zeven en Hein Bakker tien. In de eerste divisie was eerste en derde Erik Korteweg en tweede Zoltan Varga. Bij de jeugd eerste Joas van Zuiden, tweede Leontien Bonestroo en derde Wouter Kroon. Bij de liefhebbers met het hoogste prijspercentage waren eerste Riekelt en Jannie Brands met 26 prijzen op 31 duiven, tweede Johannes Schinkel met 15 op 19 en derde Tiemen Schinkel en Lub Korf met 23 op 30.

De gratis zakken voer waren voor prijs 13 Riekelt en Jannie Brands, de middelste liefhebber Jef Custers, de laatste liefhebber Wouter Kroon en de 1 na laatste prijsduif Robbie Vahl. De Jackpot voor de eerste twee getekende duiven was voor Jef Custers met zijn getekende duiven op de plaatsen 22 en 119. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Joas van Zuiden.

Bij de tussenstand onaangewezen 1 Johannes Schinkel, 2 Tiemen Schinkel en Lub Korf, 3 Riekelt en Jannie Brands, 4 Robbie Vahl en 5 Joas van Zuiden. Aangewezen 1 Joas van Zuiden, 2 Robbie Vahl, 3 Tiemen Schinkel en Lub Korf, 4 Johannes Schinkel en 5 Riekelt en Jannie Brands. Bij de duiven 1, 3 en 4 Tiemen Schinkel en Lub Korf met hun 19-761, 18-661 en 18-650, 2 Riekelt en Jannie Brands met hun 19-025 en 5 Zoltan Varga met zijn 20-321.

Volgende week vrijdag opnieuw inmanden voor Chimay. Allen heel veel succes

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.