Jeugdlid Wouter Kroon excelleert op zeer lastige Arlon

Jeugdlid Wouter Kroon excelleert op zeer lastige Arlon

102 duiven werden vrijdag bij PV Flevoland ingemand voor de vierde vlucht op de midfond vanuit Arlon, gelegen op 338 kilometer van Urk. Arlon ligt in het zuidelijke puntje van België tegen de grens met Luxemburg en Frankrijk. Zaterdagmorgen bleek het meteen mooi weer in Arlon, maar daarboven trok een front langs wat het voor de duiven niet makkelijk zou maken. Uiteindelijk konden de duiven om 09.45 uur gelost worden en inderdaad werd het voor de duiven een zeer lastige vlucht.

In Tollebeek woont Wouter Kroon, die bij de betere jeugdleden van de Afdeling Friesland’96 hoort. Wouter had voor deze vlucht 10 duiven gezet. Wouter speelt alleen met mannetjes op zogenaamd weduwschap, een spel op jaloezie om de duiven tot het uiterste te motiveren. Om 14.00 uur was daar de jaarling de 154 die de 339 kilometer had afgelegd met een gemiddelde snelheid van 80 kilometer per uur. Bij melding bleek dit meteen een hele vroege duif. Negen minuten later was daar Wouter zijn 922 en ook dat was een hele vroege duif. Nadat iedereen had gemeld bleek Wouter een fantastische zege bij PV Flevoland gescoord te hebben en ook zijn tweede duif bleek goed voor een mooie vierde plek. Wouter deed het super met 5 prijzen op 10 duiven en als je op zo’n lastige vlucht alle senioren weet te verslaan bewijs je jouw grote klasse. Wouter van harte proficiat met deze fantastische zege en dat er maar velen mogen volgen.

Piet en Simon Zeeman deden het ook fantastisch met de tweede, vijfde, zesde en achtste plek. Jeugdlid Joas van Zuiden werd netjes derde, Jelle Roskam knap zevende, Jef Custers mooi negende en Riekelt en Jannie Brands keurig tiende.

Bij de jeugd natuurlijk eerste Wouter Kroon, tweede Joas van Zuiden en derde Leontien Bonestroo. In de eerste divisie eerste en tweede Wouter Kroon en derde Jelle Roskam. Bij de liefhebbers met de hoogste prijspercentages eerste Riekelt en Jannie Brands met acht prijzen op 10 duiven, tweede Joas van Zuiden met drie prijzen op vier duiven, derde Piet en Simon Zeeman met 12 prijzen op 20 duiven en Jef Custers met 6 prijzen op 10 duiven.

De Jackpot voor de eerste twee getekenden is voor Riekelt en Jannie Brands met de getekenden op de prijzen 10 en 24. De Jackpot voor de laatste prijsduif is voor Piet en Simon Zeeman.

Donderdag is het inmanden voor de midfond vanuit Reims, gelegen op 397 kilometer van Urk. Vrijdag is het inmanden voor een trainingsvlucht voor oud en jong vanuit Heino. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.