Jeugdlid Stefanus Loosman sterke winnaar Rethel

236 duiven werden donderdag ingemand bij PV Flevoland voor de vierde vlucht op de midfond vanuit Rethel, gelegen op 360 kilometer van Urk. Zaterdag bleek het weer op de vlieglijn dusdanig slecht dat de lossingscommissie besloot om de vlucht uit te stellen tot zondag. Het blijkt andermaal na zo’n besluit dat er erg veel duivenmelkers verstand hebben van de lossingen. Het is daarom erg raar dat deze specialisten zich nooit opgeven om zitting te nemen in de lossingscommissie. Zondag werden de duiven gelost om 08.15 uur met een matige zuidwesten wind. Theo Pander werd opnieuw winnaar van Samenspel F. Theo van harte proficiat met deze knappe zege.

Zondag om 11.52 uur viel de jaarling 641 op de klep bij Stefanus Loosman en de 641 maakte een gemiddelde snelheid van 100 kilometer per uur over 360 kilometer. Al vrij snel bleek dit een hele vroege duif en uiteindelijk gaf de 641 zijn baas jeugdlid Stefanus Loosman de meer dan verdiende overwinning bij PV Flevoland en een mooie vierde plek in het Samenspel F. Stefanus was al heel vaak dicht bij de overwinning en op deze Rethel was het zijn topduif de 641 die zegevierde. Stefanus werd naast eerste ook derde en tiende en dat is een hele mooie prestatie. De laatste weken werd er al heel sterk gespeeld op de Waterhoen en dat ook op de dagfond. Als het ook lukt met de jonge duiven zou het zo maar kunnen dat Stefanus het eerste jeugdlid zijn die Generaal Kampioen van PV Flevoland wordt. Stefanus van harte gefeliciteerd met deze fraaie zege.

Jef Custers werd met zijn Super 444 keurig tweede. Erik Korteweg verbaasde met twee kopprijzen en met de vierde en negende plek is dat een prima resultaat. Tiemen Schinkel en Lub Korf scoorden 14 op 20 en begonnen met de vijfde en zesde plek. Robbie Vahl deed het ook erg goed met plek zeven. Piet en Simon Zeeman waren goed voor 16 op 26 en een knappe achtste plek. Verdere uitblinkers Bertram van Zuiden met 17 op 27, Frank en Harm Kempers met 9 op 14 en Riekelt en Jannie Brands met 7 op 10.

In de eerste divisie eerste en derde Stefanus Loosman en tweede Jef Custers. Bij de jeugd eerste Stefanus Loosman, tweede Joas van Zuiden en derde Wouter Kroon. De Jackpot voor de eerste twee getekenden ging met de prijzen 10 en 29 naar Stefanus Loosman. De Jackpot voor de laatste prijsduif ging naar Tiemen Schinkel en Lub Korf.

Midfond onaangewezen eerste Tiemen Schinkel en Lub Korf, tweede Johannes Schinkel, derde Jef Custers, vierde Stefanus Loosman en vijfde Bertram van Zuiden. Aangewezen eerste Robbie Vahl, tweede Jef Custers, derde Tiemen Schinkel en Lub Korf, vierde Stefanus Loosman en vijfde Bertram van Zuiden. Bij de duiven eerste, tweede en vijfde Tiemen Schinkel en Lub Korf met hun 17-193, 18-762 en 16-757, derde Robbie Vahl met zijn 16-401 en vierde Stefanus Loosman met zijn 18-641.

Generaal Onaangewezen eerste Tiemen Schinkel en Lub Korf, tweede Robbie Vahl, derde Stefanus Loosman, vierde Riekelt en Jannie Brands en vijfde Dubbele Hakvoort. Aangewezen eerste Tiemen Schinkel en Lub Korf, tweede Riekelt en Jannie Brands, derde Stefanus Loosman, vierde Robbie Vahl en vijfde Wilco Nijenkamp. Bij de duiven eerste, tweede, derde en vijfde Tiemen Schinkel en Lub Korf met hun 17-193, 16-757, 18-650 en 18-652, vierde Riekelt en Jannie Brands met hun 17-671.

Donderdag inmanden voor de dagfond Auxerre, gelegen op 559 kilometer van Urk, vrijdag inmanden voor de vitesse en jonge duiven op Kalkar, gelegen op 111 kilometer van Urk. Alle drie vluchten tellen voor de kampioenschappen, dus een erg belangrijk weekend. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.