Jeugdlid Stefanus Loosman geeft duivenles op Chimay

162 duiven werden donderdag bij PV Flevoland ingemand op Chimay, de eerste vlucht van de jonge duiven midfond. Omdat eerst niet in Chimay gelost kon worden vanwege het hoge mais, werd het gewijzigd in Dreis Bruck, daarna in Lessines en uiteindelijk toch weer Chimay en dan een paar straten verderop waar geen problemen waren. Chimay ligt wat zuid-zuidwest in de lijn van Vervins en Laon en is een station waarop de vluchten altijd wel goed verlopen. Normaal gesproken wordt Chimay op vrijdag ingekorfd en nu op donderdag en geef je dan meer voer aan de jonge duiven dan nodig? Zaterdag was er een stormachtige zuidwesten wind en dan is het lossen een serieus probleem. Uiteindelijk werd besloten om zaterdag om 07.30 uur te lossen, waar Zuid-Holland koos voor goed verlopen vluchten op zondag. De winnaar is Samenspel F werd zoals verwacht Theo Pander uit Joure en daar feliciteren we Theo van harte mee.

Opnieuw bewees jeugdlid Stefanus Loosman de beste speler met jonge duiven te zijn van PV Flevoland. Stefanus had reeds om 10.23 uur zijn 19-579 op de klep en die had de 305 kilometer afgelegd met een gemiddelde snelheid van 106 kilometer per uur. Dat bleek uiteindelijk de snelste duif van PV Flevoland en ook de snelste duif op Urk. Stefanus zijn tweede duif viel op 10.31 uur, acht minuten later, maar toch goed voor de tweede prijs. Hiermee verstevigde Stefanus zijn leidende positie in het klassement voor de jonge duiven en zijn tweede plek voor het Generaal Onaangewezen. Dat we hier te maken hebben met een groot talent is iedereen nu wel duidelijk en de verwachting is dat hij de komende jaren de niet te kloppen kampioen van PV Flevoland gaat worden. Stefanus van harte proficiat met je vierde zege dit seizoen.

Jef Custers zit op de kortste afstand in de afdeling en dan is het buitengewoon knap om de derde plek te scoren. Tiemen Schinkel en Lub Korf waren uitstekend op dreef met 17 op 26 en de vierde, vijfde, zesde, achtste en tiende plek. Maar in de duivensport gaat het gewoon om de tijd van de eerste duif en daar geven ze teveel toe. Riekelt en Jannie Brands waren goed voor een fraaie zevende plek. Erik Korteweg scoort aan de lopende band top tien klasseringen en werd nu weer keurig negende. Uitblinkers verder Frank en Harm Kempers met 10 op 14.

In de eerste divisie eerste en tweede Stefanus Loosman en derde Jef Custers. Bij de jeugd eerste Stefanus Loosman. De Jackpot voor de eerste twee getekenden was met de prijzen 26 en 32 voor Frank en Harm Kempers. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Johannes Schinkel.

Tussenstand jonge duiven onaangewezen eerste Stefanus Loosman, tweede Tiemen Schinkel en Lub Korf, derde Jef Custers, vierde Riekelt en Jannie Brands en vijfde Erik Korteweg. Aangewezen eerste Tiemen Schinkel en Lub Korf, tweede Meindert en Jan de Boer, derde Jef Custers, vierde Stefanus Loosman en vijfde Riekelt en Jannie Brands. Bij de duiven eerste Tiemen Schinkel en Lub Korf met hun 19-650, tweede Jef Custers met zijn 19-154, derde en vijfde Stefanus Loosman met zijn 19-566 en 19-574 en vierde Riekelt en Jannie Brands met hun 19-994.

Donderdag inmanden voor Nationaal jonge duiven Arlon, gelegen op 333 kilometer van Urk en vrijdag voor de natour vanuit Deurne, gelegen op 135 kilometer van Urk. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.