Jeugdlid Joas van Zuiden verrast iedereen met zege op Arlon

246 duiven werden donderdag bij PV Flevoland ingemand voor de midfondvlucht vanuit Arlon, gelegen op 333 kilometer van Urk in de Belgische Ardennen. Zaterdag was het weer niet best en konden de duiven pas om 12.00 uur los. Het vertrek was goed en de duiven kregen te maken met een behoorlijk (mot)regenfront onderweg. De Ardennen geven meestal vluchten met een opmerkelijk verloop, grote verschillen bij de eerste duiven en meestal geen vlot verloop. Het was Taeke Fraterman uit St Nicolaasga die de eerste prijs scoorde in Samenspel F. Taeke van harte proficiat met deze mooie zege.

Om 16.59 uur viel de witte duif de 15-620 op de klep bij jeugdlid Joas van Zuiden is Swifterbant. Joas is nog maar een paar jaar lid van onze vereniging en heeft een voorkeur voor duiven met mooie kleuren, het liefst witte duiven. De witte 620 had de 322 kilometer afgelegd met een gemiddelde snelheid van 65 kilometer per uur. En wat iedereen niet verwachte gebeurde toch, in Ketelhaven geen snellere duif, in Urk niet, in Biddinghuizen niet en zo was deze jeugdige topper Joas op deze moeilijke Arlon iedereen te slim af en scoorde voor de tweede keer een eerste prijs bij PV Flevoland.

Vorig jaar won Joas de laatste vlucht met ook een witte duif en dit is in zijn prille carriere dus de tweede zege. Een geweldige prestatie waar hij in het clubgebouw een hartelijk applaus voor kreeg en tevens een mooie vleesbon voor deze eerste prijs. Joas blijkt een groot talent in de duivensport en zeer waarschijnlijk zullen nog erg veel zeges volgen. Joas van harte proficiat met deze fantastische zege.

Tiemen Schinkel en Lub Korf waren goed voor 9 op 15 en zij begonnen met een fraaie tweede en vijfde plek. Johannes Schinkel was prima op dreef met 6 op 10 en de kopprijzen 3 en 10. Stefanus Loosman was ook weer goed present met een knappe vierde en zesde plek. Piet en Simon Zeeman scoorden een nette zevende plek. Jef Custers scoorde 7 op 12 en een mooie achtste plek. Fondspeler Bert Hakvoort verraste met een keurige negende plek. Verdere uitblinkers Bertram van Zuiden met 18 op 28, Riekelt en Jannie Brands met 5 op 8 en Meindert en Jan de Boer met 9 op 13.

In de eerste divisie eerste Joas van Zuiden, tweede Johannes Schinkel en derde Stefanus Loosman. Bij de jeugd eerste Joas van Zuiden en tweede Stefanus Loosman. De Jackpot voor de eerste twee getekenden was met de prijzen 57 en 66 voor Frank en Harm Kempers. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Piet en Simon Zeeman.

Bij het Generaal Onaangewezen en Aangewezen staat eerste Tiemen Schinkel en Lub Korf, tweede Stefanus Loosman, derde Riekelt en Jannie Brands, vierde Robbie Vahl en vijfde Jef Custers. Bij Generaal Duif eerste, tweede en vijfde Tiemen Schinkel en Lub Korf met hun 16-757, 18-650 en 17-139, derde Riekelt en Jannie Brands met hun 17-671 en vierde Stefanus Loosman met zijn 18-630.

Donderdag is het inmanden voor Orleans, gelegen op 589 kilometer van Urk. Vrijdag is het inmanden voor Bierges, gelegen op 226 kilometer van Urk. Bierges is de laatste vitessevlucht van het seizoen en tevens ook een vlucht voor jonge duiven. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.