Jeugdlid Joas van Zuiden geeft PV Flevoland duivenles op Rethel

260 duiven werden donderdag bij PV Flevoland ingemand voor de derde vlucht op de midfond vanuit Rethel gelegen op 360 kilometer van Urk. Het was zaterdag mooi weer en de ruim 16.000 duiven van de afdelingen 10 en Friesland’96 werden om 07.30 uur gelost met een matige westelijke wind. Het werd een goed verlopen vlucht zonder verliezen.

Om 11.40 uur kwam bij ons jeugdlid Joas van Zuiden in Swifterbant de favoriete jaarling 149 recht uit de goede richting aangevlogen en met een halve draai viel de 149 snel op de klep. De 149 is een duif van de bekende duivenmelker Cees Nagel. De 149 had de 350 kilometer afgelegd met een gemiddelde snelheid van 84 kilometer per uur. Na de melding bleek de 149 de eerste op de meldlijst en dan is het afwachten wat het uiteindelijke resultaat wordt. Na lang wachten bleek deze prestatie goed voor de eerste prijs bij PV Flevoland van 260 duiven, de eerste prijs in Samenspel F van 1.343 duiven, de tweede prijs van Friesland’96 van 8.209 duiven en de tweede prijs van sector 4 van 16.444 duiven.

Joas scoorde met 30 duiven mee de eerste, zevende en achtste prijs in de vereniging en maar liefst 20 prijzen op 30 duiven mee. Sinds Joas de duiven heeft overgenomen van vader Bertram gaat het veel beter in Swifterbant. Het is duidelijk dat Joas veel beter met de duiven kan presteren dan zijn vader dat ooit heeft gedaan en dat blijkt ook weer dit weekend. Jeugdlid Joas geeft de hele vereniging PV Flevoland duivenles op deze Rethel en de verwachting is dat dit niet zijn laatste duivenles zal zijn. Joas van harte proficiat met deze eerste prijs, fantastische uitslag en mooie teletekstvermelding.

Tiemen Schinkel en Lub Korf waren goed voor een superuitslag met 16 prijzen op 19 duiven en de tweede, derde, zesde en tiende prijs. Bij hun eerste 4 duiven maar liefst de bovenste twee van de lijst op de plaatsen drie en zes en dat was natuurlijk goed voor de Jackpot voor de eerste twee getekenden. Piet en Simon Zeeman waren ook goed op dreef met 13 op 20 en de vierde, vijfde en negende plek.

Verdere uitblinkers Wilco Nijenkamp met 6 op 8, Johannes Schinkel met 6 op 10 en Frank en Harm Kempers met 17 op 23. Bij de jeugd natuurlijk het volledige podium voor Joas van Zuiden. In de eerste divisie is ook het volledige podium voor jeugdlid Joas van Zuiden. De Jackpot voor de laatste plaats is een dubbele omdat de winnaar van vorige week niet had gezet. Deze aantrekkelijke geldprijs was nu voor Riekelt en Jannie Brands.

Bij de vitesse de eindstand onaangewezen eerste Tiemen Schinkel en Lub Korf, tweede Piet en Simon Zeeman, derde Robbie Vahl, vierde Joas van Zuiden en vijfde Jacob Loosman. Aangewezen eerste Riekelt en Jannie Brands, tweede Meindert en Jan de Boer, derde Klaas van den Berg, vierde Joas van Zuiden en vijfde Piet en Simon Zeeman. Bij de duiven eerste en tweede Tiemen Schinkel en Lub Korf met hun 18-665 en 19-787, derde Joas van Zuiden met zijn 18-393, vierde Riekelt en Jannie Brands met hun 17-662 en vijfde Piet en Simon Zeeman met hun 18-566.

Bij de tussenstand midfond onaangewezen nu eerste Riekelt en Jannie Brands, tweede Tiemen Schinkel en Lub Korf, derde Joas van Zuiden, vierde Piet en Simon Zeeman en vijfde Jacob Loosman. Aangewezen eerste Piet en Simon Zeeman, tweede Tiemen Schinkel en Lub Korf, derde Joas van Zuiden, vierde Johannes Schinkel en vijfde Riekelt en Jannie Brands. Bij de duiven eerste en tweede Tiemen Schinkel en Lub Korf met hun 18-661 en 17-188, derde Joas van Zuiden met zijn 16-930, vierde Piet en Simon Zeeman met hun 17-870 en vijfde Riekelt en Jannie Brands met hun 17-812.

Tussenstand Generaal Onaangewezen eerste Tiemen Schinkel en Lub Korf, tweede Piet en Simon Zeeman, derde Joas van Zuiden, vierde Robbie Vahl en vijfde Riekelt en Jannie Brands. Aangewezen eerste Piet en Simon Zeeman, tweede Joas van Zuiden, derde Riekelt en Jannie Brands, vierde Johannes Schinkel en vijfde Tiemen Schinkel en Lub Korf. Bij de duiven eerste Joas van Zuiden met zijn 18-393, tweede Tiemen Schinkel en Lub Korf met hun 18-665, derde en vierde Piet en Simon Zeeman met hun 17-870 en 18-629 en vijfde Riekelt en Jannie Brands met hun 17-812.

Volgend weekend de training vanuit Duiven voor de jonge duiven, de dagfond vanuit Sens en de marathonklassieker vanuit St Vincent. Alle deelnemers heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.