Jeugdlid Frans van den Berg wint ZLU St Vincent

 

 IMG 0359IMG 0363

Dinsdagavond werden bij PV Flevoland 36 duiven ingemand voor St. Vincent, gelegen op 1123 kilometer van Urk. De duiven werden een dag later ingemand en gelost omdat op de Franse nationale feestdag 14 juli duivenlossingen verboden zijn. Zaterdagmorgen om 07.30 uur werden de duiven gelost met een noorden wind welke in Noord-Frankrijk zou draaien naar westelijke richtingen. Het zou vooral voor de duivenliefhebbers uit sector 4 een zeer zware vlucht worden.

Zondag om 12.33 uur viel de rode jaarling de 921 op de klep bij jeugdlid Frans van den Berg in Tollebeek. De 921 had de 1127 kilometer afgelegd met een gemiddelde snelheid van 50 kilometer per uur. Na melding bleek het de eerste duif in sector 4.

De rode jaarling had een paar weken daarvoor nog een knappe 188e nationaal Ruffec gevlogen op 2.086 duiven. De rode 921 zal daarom verder de Marathonman genoemd worden. De vader van Marathonman is Mooie Willem, een duif van Willem van der Velden uit Boskoop ingeteeld op zijn Annet, de 1e nationaal Barcelona 2005. Mooie Willem is ook vader van de 30e nationaal Cahors 2016 op 1410 duiven (2e NIC) en 125e nationaal Agen ZLU 2017 op 6.211 duiven (2e NIC) bij Pieter Woord. De moeder van de 921 is Josje van Ronald Lodewijckx. Josje komt uit een broer van de 1e nationaal Limoges met een zus van de 1e nationaal Marseille. 

Frans van den Berg heeft vanaf het moment dat hij kon lopen een zeer grote interesse in de natuur en met name voor alles wat daarin leeft. Hij is voor geen enkel dier bang en komt regelmatig thuis met vreemde insecten of dieren. Frans verzorgt de duiven (ook die van vader Louw) als zijn vader weer eens heel laat van zijn werk uit de vis komt, wat zeer regelmatig voorkomt.

Na grootvader Frans en vader Louw is Frans de derde generatie duivenmelker in de familie Van den Berg. Het succes op deze St Vincent zal ongetwijfeld een stimulans zijn om door te gaan in de duivensport en uit te groeien tot een goede duivenmelker. Frans van harte gefeliciteerd met deze mooie zege.

 

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.