Jef Custers wint zeer lastige midfondvlucht Quievrain

Vrijdag werden 629 duiven bij PV Flevoland ingemand voor de eerste vlucht op de midfond vanuit Quievrain, gelegen op 283 kilometer van Urk. Zaterdag lag een groot wegtrekkend regenfront over België en Noord Frankrijk. Friesland’96 liet de duiven om 10.00 uur vertrekken, andere afdelingen losten op andere stations veel later. Achteraf kunnen we concluderen dat alle concoursen in Nederland heel stroef verliepen en het voor de duiven een hele lastige klus was om de hokken tijdig terug te vinden. Natuurlijk levert zo’n weekend ook winnaars op. In het Samenspel was de eerste prijs nipt voor Dirk Huizinga uit Bant die een formidabele uitslag produceerde. Dirk van harte proficiat.

Het was de jaarling 278 die om 13.52 uur werd geconstateerd in Biddinghuizen door ons erelid Jef Custers. De 278 maakte een snelheid van 69 kilometer per uur. Jef heeft de kortste afstand met 266 kilometer en dat scheelt 17 kilometer met Urk, in tijd is dat zo’n 15 minuten. Tien minuten later kreeg Jef een tweede duif en dat was zijn topduif en eerstgetekende de 444 en dat was ook de tweede gemelde duif in de vereniging. Uiteindelijk bleek de 278 twintig minuten voor de eerste Urker duif te zitten en wint Jef Custers het concours met omgerekend vijf minuten voorsprong. Jef scoorde een hele mooie uitslag met 22 prijzen op 31 duiven en begint bij PV Flevoland met de eerste en vijfde prijs en pakt een prima zevende plek in het Samenspel F. Jef Custers heeft nog steeds heel veel plezier in de duivensport en als je dan op de leeftijd van 81 jaar zo beloond wordt door je duiven met een geweldige uitslag is dat natuurlijk fantastisch. Jef van harte proficiat met deze hele mooie zege en uitslag.

Tiemen Schinkel en Lub Korf waren goed voor 30 op 36 en zij beginnen met de prijzen twee, drie en negen. De Witpen 059 van Robbie Vahl werd een week na de eerste prijs op Heusden-Zolder nu knap vierde. Jeugdlid Stefanus Loosman was opnieuw present in de top tien, nu met een hele knappe zesde prijs. Johannes Schinkel heeft zijn duiven prima voor elkaar en dat bewezen ze met 13 op 17 en de kopprijzen zeven, acht en tien. Johannes zijn 806 werd voor de tweede week achter elkaar achtste.

Verdere uitblinkers Bertram van Zuiden met 31 op 40, Frank en Harm Kempers met 21 op 31, Riekelt en Jannie Brands met 19 op 27, Klaas van den Berg met 13 op 17, Wilco Nijenkamp met 3 op 5, Dubbele Hakvoort met 12 op 14 en Piet Bakker met 21 op 30. In de eerste divisie eerste en derde Jef Custers en tweede Robbie Vahl. Bij de jeugd eerste Stefanus Loosman, tweede Wouter Kroon en derde Joas van Zuiden. De vier zakken voer zijn voor Bertram van Zuiden op plek 13, Frank en Harm Kempers als middelste liefhebber, Hein Bakker als laatste liefhebber en Riekelt en Jannie Brands met de 1 na laatste prijsduif. De Jackpot voor de eerste twee getekenden was voor Bertram van Zuiden. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Robbie Vahl.

Volgende week staat de tweede vlucht van de midfond op het programma vanuit Chimay, gelegen op 305 kilometer van Urk en op 296 kilometer van Swifterbant. Vorig jaar werd dit een formidabele zege voor Dubbele Hakvoort. Gaat hem dat dit jaar ook weer lukken? Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.