Jef Custers wint vlot verlopen Tongeren


Vrijdagavond werden bij PV Flevoland 218 duiven ingemand voor de laatste vitessevlucht vanuit Tongeren, gelegen op 209 kilometer van Urk. Zaterdagmorgen bleek het mooi weer, een heldere lucht met een west noordwesten wind. De duiven werden om 08.30 uur gelost. Het waren Dirk en Sien Huizinga die de eerste twee duiven pakten van de afdeling en een hele mooie uitslag realiseerden. Dirk en Sien van harte proficiat.

Om 10.51 uur viel de doffer de 444 op de klep bij Jef Custers. De 444 was vorige week tweede bij PV Flevoland op de lastige vlucht vanuit Laon. Nu maakte de 444 een snelheid van 79 kilometer per uur en dat bleek ruim voldoende om de eerste prijs in de vereniging te pakken. De 444 was ook de eerste getekende duif en de eerste jaarling in het concours. Jef had zijn duiven prima voor elkaar gezien de vijf prijzen op negen duiven. Jef is ondanks zijn 76 jaar nog steeds erg actief in de vereniging en probeert waar hij ook kan te helpen en vooral het leiden van de inkorfploeg doet hij met veel plezier. Het is mede daarom dat iedereen in de vereniging Jef deze mooie zege van harte gunt. Jef proficiat met deze fantastische overwinning.

Piet en Simon Zeeman waren de grote uitblinkers op deze Tongeren. Piet en Simon hadden 15 duiven mee en speelden maar liefst 12 prijzen, te beginnen met twee, vijf en tien. Dubbele Hakvoort behoorde ook bij de uitblinkers met 8 prijzen op 14 duiven en Dubbele begon met de prijzen drie, vier en zeven. Tiemen Schinkel en Lub Korf scoorden een mooie zesde plek. Gerrit Wakker deed ook goed mee met 11 prijzen op 16 duiven met zijn eerste duif op plaats acht. Fokke Gnodde scoorde ook een prima resultaat met 12 prijzen op 22 duiven, te beginnen op plek negen.

De eindstand in het Varia Vis kampioenschap vitesse onaangewezen is Tiemen Schinkel en Lub Korf op de eerste plek, Harmen Gnodde op plek twee en Gerrit Wakker op plek drie. De eindstand in het Varia Vis kampioenschap vitesse aangewezen is Tiemen Schinkel en Lub Korf op de eerste plaats, Pieter Woord op nummer twee en Harmen Gnodde op plek drie. Bij het Varia Vis vitesse duifkampioenschap is Gerrit Wakker eerste met zijn 123, Pieter Woord tweede met zijn 990 en Piet en Simon Zeeman derde met hun 987.

Vrijdag is het inmanden voor de vijfde midfondvlucht vanuit Quievrain. Allen heel veel succes.

 

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.