Jef Custers wint met grote voorsprong Heusden-Zolder jong

245 duiven werden vrijdag bij PV Flevoland ingemand voor de derde vlucht jonge duiven op Heusden-Zolder gelegen op 182 kilometer van Urk. Zaterdag was het weer niet al te best en was het wachten. De duiven zouden eerst om 12.00 uur gelost worden en door een bui werd dit uiteindelijk 12.10 uur en het vertrek was ronduit slecht. Onderweg kregen de jonge duiven te maken met een (mot)regenfront en de jonge garde kreeg weer een loodzware opdracht om het thuishok te vinden. De lossingen van alle afdelingen worden geregeld via het IWB. De laatste weken was er al behoorlijk veel commentaar op de lossingen en het verloop van de vluchten. Als je bij deze lossing het belang van de jonge duiven voorop stelt dan kun je niet anders dan het IWB een dikke onvoldoende geven.

Om 10.44 uur kreeg de vereniging van de 81-jarige Jef Custers een Whatsapp dat hij om 10.40 uur een jonge duif had geconstateerd. De 19-642 had de 159 kilometer afgelegd met een gemiddelde snelheid van 64 kilometer per uur. De Urkers dachten meteen die zullen we kloppen. Maar ook op Urk was het lang wachten en uiteindelijk arriveerde daar de eerste duif pas om 15.08 uur. Inmiddels had Jef ook zijn tweede duif al binnen op 14.52 uur. En ook in het Samenspel was het wachten, maar ook daar kwam niemand aan de snelheid van Jef zijn 642. En zo boekte Jef Custers zijn eerste zege van het seizoen; eerste bij PV Flevoland en eerste in het Samenspel F2. Een geweldige prestatie van deze oude maestro. Zijn tweede duif was nog keurig zesde. Het is erg jammer dat de duiven een erg slecht vertrek hadden wat natuurlijk voor de kortste afstand het grootste nadeel geeft. Bij een beter vertrek was ook een topklassering in de afdeling zo goed als zeker geweest. Natuurlijk gunt iedereen Jef deze grandioze zege van harte en kreeg hij ’s avonds nog een welgemeend applaus. Jef bij deze nogmaals van harte proficiat.

Tiemen Schinkel en Lub Korf waren geweldig op dreef met 22 op 28 en zij begonnen met de tweede en zevende plek. Robbie Vahl scoorde met 11 op 17 ook best en een fraaie derde plek was zijn deel. Stefanus Loosman is al weken de beste speler van PV Flevoland. Het jeugdlid was nu goed voor 18 op 27 en hij begon prima met de vierde en vijfde plek. Zijn 562 was op Deurne 10 en nu 5. Riekelt en Jannie Brands begonnen met een knappe achtste plek. Johannes Schinkel deed het ook keurig met de negende en tiende plek.

In de eerste divisie eerste Jef Custers, tweede Robbie Vahl en derde StefanusLoosman. Bij de jeugd eerste Stefanus Loosman en tweede Joas van Zuiden. De Jackpot voor de eerste twee getekenden is met de prijzen 2 en 63 voor Tiemen Schinkel en Lub Korf. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Klaas van den Berg.

Gelukkig zijn zaterdagavond en zondagmorgen de meeste jonge duiven weer gearriveerd en viel het uiteindelijk nog behoorlijk mee.

Donderdag is het inmanden voor Orleans, gelegen op 589 kilometer van Urk. Vrijdag is het inmanden voor Bierges, gelegen op 226 kilometer van Urk. Bierges is de laatste vitessevlucht van het seizoen en tevens ook een vlucht voor jonge duiven. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.