Jef Custers slaat opnieuw toe en is de beste op Sittard

Jef Custers slaat opnieuw toe en is de beste op Sittard

Wat hebben we een nat en koud voorjaar en dat heeft natuurlijk veel invloed op de training en de vluchten van onze duiven. Vrijdagavond werden bij PV Flevoland 209 duiven ingemand voor de zogenaamde supervitessevlucht vanuit Weert. Maar omdat er vrijdag vogelgriep werd vastgesteld in Weert, mocht er volgens de voorschriften niet in Weert gelost worden en werden de duiven gebracht naar Sittard, gelegen op 187 kilometer van Urk. Zaterdag bleek een lossing niet mogelijk en zondag was het beduidend beter weer. De duiven werden om 08.00 uur gelost met een vlagerige zuidwestenwind, zodat hoge snelheden in de lijn der verwachting lagen.

Jef Custers is in januari 83 jaar geworden en heeft nog steeds veel plezier in het houden van duiven en speelt ieder seizoen alle vluchten mee. Dat er rekening met Jef gehouden moet worden bewees hij al op Burdinne met de eerste prijs. Op deze Sittard had Jef 13 duiven mee en om 09.44 uur viel zijn 666 op de klep. Deze topduif had de 163 kilometer afgelegd met een gemiddelde snelheid van 94 kilometer per uur. Na alle meldingen bleek de 666 een fantastische eerste prijs gescoord te hebben voor Jef. Na Burdinne de tweede hoofdprijs dit seizoen en dat op maar zes vluchten. Wat een bijzonder hoog niveau en dat met zijn tweede duif nog op een keurige tiende plek. Jef van harte proficiat met deze geweldige prestaties.

Tiemen Schinkel en Lub Korf waren ook goed op dreef met de tweede, derde en zevende plek. Bart Vos is een specialist aan het worden op de korte vluchten met nu weer een keurige vierde plek. Zoltan Varga werd netjes vijfde, Piet en Simon Zeeman top met de zesde en negende plek en Jelle Roskam goed voor een leuke achtste plek.

De Jackpot voor de eerste twee getekenden was voor Riekelt en Jannie Brands met de getekenden op plek 19 en 30. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Erik Korteweg. Bij de jeugd eerste Joas van Zuiden, tweede Wouter Kroon en derde Leontien Bonestroo. In de eerste divisie eerste Jef Custers, tweede Bart Vos en derde Zoltan Varga. Bij de prijspercentages presteerde Jelle Roskam een perfecte vier prijzen op vier duiven, tweede was Johannes Schinkel met 6 prijzen op 8 duiven en derde Tiemen Schinkel en Lub Korf met 12 prijzen op 17 duiven.

Vrijdag is het inkorven voor de midfond op het Belgische Chimay, gelegen op 305 kilometer van Urk. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.