Jef Custers met voorsprong eerste op vlot verlopen Weert

306 duiven werden vrijdagavond bij PV Flevoland ingemand op de laatste vlucht van de vitesse vanuit Weert, gelegen op 158 kilometer van Urk. Nadat zaterdagmorgen een buienzone boven Limburg was weggetrokken werden de duiven gelost om 10.00 uur met een lichte noordoosten wind. Het was Jan Barendrecht uit Emmeloord die de eerste prijs pakte in de regio en een hele mooie uitslag scoorde. Jan van harte proficiat met deze prima prestatie.

Waar heel veel liefhebbers denken dat de vroege duiven met een noordoosten wind altijd op Urk vallen en “ze buiten Urk” automatisch niet gunstig zitten, dacht de nestor van onze vereniging daar heel anders over. Om 11.44 uur viel de jaarling 361 op de klep bij Jef Custers in Biddinghuizen. Helemaal aan de oostkant en op de kortste afstand maakt de 361 een snelheid van 78 kilometer en geen enkele duif kon in de verste verte aan deze snelheid komen. Omgerekend had de duif van Jef een voorsprong van bijna 3 kilometer op de tweede duif van de club.

De vader van de 361 vloog vorig jaar ook al een eerste bij PV Flevoland. Het is de tweede keer dit jaar dat Jef de eerste prijs pakt bij PV Flevoland. Jef is nog altijd super actief in de club vooral met het inkorven en ook met zijn duiven doet hij nog altijd met de besten mee. Jef het is je van harte gegund en proficiat met deze mooie zege.

Gerrit Wakker kreeg zijn duiven ook prima met 20 prijzen op 40 duiven en de kopprijzen twee en vier. Tiemen Schinkel en Lub Korf kreeg ze super met 20 prijzen op 25 duiven en de kopprijzen drie, zeven en negen. Fokke Gnodde presteerde ook goed met 5 prijzen op 10 duiven en een nette vijfde plek om mee te beginnen. Dubbele Hakvoort begint ook een vaste klant in de top tien te worden, nu werden de kopprijzen zes en tien zijn deel. Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn bevestigden de vorm van hun duiven van de laatste weken en behaalden nu een mooie achtste plek.

In de eerste divisie werd Pieter Woord eerste en tweede en Klaas van Urk derde. Bij de jaarlingen werd Jef Custers eerste, Tiemen Schinkel en Lub Korf tweede en Fokke Gnodde derde. Bij de jeugd opnieuw een overwinning voor Wouter Kroon. De Jackpot voor de twee getekenden was tot ieders verbazing voor Pieter Woord. De Jackpot voor de laatste prijsduif was niet gezet en gaat daarom naar de volgende vlucht Nanteuil. De minutenprijs was voor Meindert de Boer en de secondenprijs was voor Dubbele Hakvoort.

Deze Weert kende een supersnel verloop, de prijzen waren over de hele afdeling verdeeld en er waren geen verliezen. Het juiste moment kiezen om duiven te lossen is het moeilijkste wat er is en je kan alles van Friesland’96 zeggen, maar ze hebben in ieder geval een hele beste lossingscommissie.

Dit was al weer de laatste vitessevlucht en daarom kunnen we de eerste kampioenen van 2016 bekend maken. Onaangewezen eerste Tiemen Schinkel en Lub Korf, tweede Piet en Simon Zeeman, derde Fokke Gnodde, vierde Dubbele Hakvoort en vijfde Gerrit Wakker. Aangewezen eerste natuurlijk Dubbele Hakvoort, tweede Fokke Gnodde, derde Piet en Simon Zeeman, vierde Hans Wakker en vijfde Jef Custers. Bij de duiven Tiemen Schinkel en Lub Korf eerste met hun 15-812 en vierde met hun 14-061, tweede Gerrit Wakker met zijn 12-123, derde Dubbele Hakvoort met zijn 13-153 en vijfde Piet en Simon Zeeman met Het Slagschip de 13-736.

Volgende week de derde midfond en ook deze wordt vervlogen vanuit Quievrain. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.