Jan Grootoonk wint hele lastige Marseille ZLU PV Flevoland Urk 17-07-2015

Jan Grootoonk

Maar 21 duiven werden er ingemand bij PV Flevoland op de vijfde ZLU vlucht vanuit Marseille. Tot nu toe in 2015 is er geen enkele ZLU vlucht makkelijk verlopen en deze Marseille is ook weer een hele lastige vlucht geworden. De duiven werden in Marseille gelost om 06.40 uur met een zuidelijke wind. De eerste drie duiven arriveerden reeds op vrijdagmiddag 17.00 uur in Limburg met een snelheid van 84 kilometer per uur. Iedereen verwachtte toen een vlotte Marseille, maar dat viel tegen. Die eerste drie duiven bleken los vooruit te zitten en de duiven kwamen maar mondjesmaat Nederland binnen. Vrijdagavond waren er 106 van de 3604 duiven geconstateerd.

Zaterdagmorgen vroeg om 06.26 uur viel Lian 286 op de klep bij Jan Grootoonk in Bant. Lian 286 vloog 63 kilometer per uur en pakte daarmee de eerste plek bij PV Flevoland, de zevende prijs bij Fiante van 430 duiven, de elfde prijs bij de Fondunie 2000 op 804 duiven en de 71e Nationaal op 3604 duiven. Jan zijn tweede duif zat zevende. Jan heeft tot nu toe zeven duiven ingekorfd op de ZLU en pakt nationaal zeven prijzen, met zijn twee uit twee op Orange erbij zelfs negen op negen op de ochtendlossingen. Dat is gewoon super en er is denk ik in Nederland geen enkele liefhebber die dit seizoen zo’n lijstje kan overleggen. Lian 286 is van vaderskant ook weer een kleinkind uit Jan zijn stamkoppel Livai keer Daisy, net zoals zijn winnares van Agen Eline 329. De moeder van Lian 286 komt uit het kweekcentrum van Appie Pas uit de stamduif 635 (vader van vele teletekstduiven) maal een kleindochter van Don Michel en Inteelt Klamper van Cor de Heijde. Een prima stamboom en maar weer het bewijs dat je goede duiven uit goede duiven kweekt. Jan van harte proficiat met deze mooie zege.

Bennie de Vries pakte de tweede en de vierde plek en begint nationaal met een keurige 127e prijs. Herman Brinkman was na zijn nationale zege op Orange ook weer goed op Marseille met een prima derde plek met maar twee duiven mee. Pieter Woord behaalde een mooie vijfde plek. Bennie Homma deed ook weer goed mee met een mooie zesde plaats.

In het klassement staat Bennie de Vries dik bovenaan, voor Jan Grootoonk en Herman Brinkman.

Komende week de zesde vlucht vanuit Narbonne. Allen veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.