Jan Grootoonk super op zeer lastige ZLU Agen

IMG 3808

59 duiven werden maandag bij PV Flevoland ingemand voor de ZLU vlucht Agen. Er werden 44 oude en 15 jaarlingen ingekorfd voor de kortste vlucht op het ZLU programma. De weersverwachting was niet denderend, maar vaak kan er dan een paar dagen later wel gelost worden. Echter deze keer zat het weer bepaald niet mee en konden de duiven pas na acht dagen mand worden gelost. Meer dan een week mand is vrij zeldzaam in de duivensport. De ZLU staat echter bekend om de uitstekende verzorging van de duiven tijdens het transport. De duiven werden gelost op dinsdag 4 juli om 07.00 uur met mooi weer en een variabele wind op de vlieglijn.

De eerste duiven in Nederland maakten een knappe snelheid, maar het verloop was niet zo geweldig en vooral aan de oostkant kwamen er bijna geen duiven door. De vraag was of boven de duizend kilometer er nog duiven op dezelfde dag door zouden komen. Jan Grootoonk uit Bant had vorig jaar twee duiven na half elf gedraaid. En warempel goed half elf viel zijn duivin de 15-882 op het dak. In 2016 als jaarling werd ze geconstateerd om 22.36 uur, maar nu was ze te moe en verspeelde wel 20 minuten om uiteindelijk om 22.58 uur geconstateerd te worden. Daarmee werd ze eerste bij PV Flevoland, eerste bij FIANTE op 1076 duiven en 42e Nationaal Oud ZLU, vorig jaar was ze 112e Nationaal ZLU. Was ze meteen binnengelopen dat had ze rond de 20e Nationaal gescoord. De 882 heeft een prima afstamming. De vader is een kleinzoon van Olympic Miss Gijsje van Arjan Beens en de moeder komt uit Snelle Jelle van Arjan Beens met de Orion van Jelle Jellema. Jan Grootoonk kreeg zijn duiven geweldig thuis en was goed voor de eerste, derde, zesde, achtste en tiende prijs in het NIC. Bij de ZLU oude duiven hadden deze vijf duiven allemaal prijs en op negen duiven is dat een mooi resultaat. Jan kreeg als één van de weinigen zijn jaarlingen ook goed thuis. Jan van harte proficiat met deze mooie zege en uitslag.

Pieter Woord draaide ’s ochtends om 05.20 uur zijn getekende 15-166 en na de 30e Nationaal Cahors als jaarling was ze nu goed voor de tweede prijs in het NIC, de eerste prijs bij de Friese Fondclub, de derde prijs bij FIANTE en de 125e prijs ZLU. Om 07.17 uur viel bij Pieter de jaarling 16-718 zeer moe op de klep. Deze was vierde in het NIC, negende en eerste jaarling in FIANTE en 240e ZLU en één van de eerste jaarlingen boven de rivieren. Verder was Pieter nog goed voor plek vijf in het NIC. Sjaak Buwalda had een mooie ploeg van 18 tweejaarse duiven mee. Waar Sjaak zijn eerste duiven wat vroeger had gewenst kreeg hij zijn duiven wel zeer regelmatig thuis en had er 12 van de 18 in de prijzen en begon in het NIC op de plaatsen zeven en negen.

De sponsorprijzen waren voor de eerste prijs Jan Grootoonk € 50, voor de snelste eerst getekende Sjaak Buwalda € 25 en als laatste liefhebber Nico de Fouw € 25.

De volgende vlucht is Barcelona. Allen veel succes.

 

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.