Jan Grootoonk schittert met derde internationaal Pau

IMG 0149

25 duiven werden er in het NIC PV Flevoland ingemand op Pau, de eerste ZLU vlucht van dit seizoen. De duiven werden zondagmorgen om 08.20 uur gelost met een matige westen wind. Op zondagavond bleek dat de snelste melding tot dan toe bij Jur van Amerongen in Bunnik was. De verwachting was dat ze in het noorden al heel vroeg op de maandagmorgen konden vallen.

Jan Grootoonk had in 2015 al een super jaar met goede prestaties op Agen, Barcelona en Marseille. Jan werd superkampioen bij Marathon Noord en dan ben je het best presterende hok op de middag- en ochtendlossingen van alle Marathon Noord deelnemers. Jan pakte maandagmorgen om 05.32 uur zijn Miss Sophie de 14-998 die de 1144 kilometer aflegde met een snelheid van 75 kilometer per uur. Miss Sophie bleek al snel de derde nationaal en internationaal te scoren en omdat Jan deze duivin gedubbeld had kwam daar nog eens de derde nationaal en internationaal duivinnen bij. Vier bokalen sleepte Miss Sophie daarmee in de wacht voor Jan Grootoonk.

Miss Sophie komt uit Nygel een zoon uit de wonderkweker Livai met Daisy. Nygel gaf al jongen die goed presteerden op Bergerac, Marseille enz. De moeder is Desire van Gebroeders Limburg uit Zoon Limbo Boy en Dochter Octopussy. Miss Sophie had als jaarling al mooie prijzen gepakt op Bergerac en de zeer lastige Aurillac en zet nu als twee jarige de kroon op haar werk met een schitterende derde internationaal Pau van bijna 10.000 duiven met een overvlucht van ruim 300 kilometer. Jan van harte proficiat met deze superprestatie.

Bennie de Vries werd twee, drie en zes. Albert Jan Settels werd vier, vijf en acht en dat is een prima prestaties met maar vijf duiven mee. Tony Berlijn werd keurig zevende.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.