Jan en Hessel Ras winnen Chateauroux NIC PV Flevoland Urk 18-07-2015

PanderJan  Hessel     

149 duiven werden er donderdagavond ingemand bij PV Flevoland op de nationale klassieker op de dagfond vanuit Chateauroux, gelegen op 705 kilometer van Urk. De duiven werden zaterdagmorgen gelost om 07.50 uur met een westelijke wind. Nationale topduiven werden geconstateerd bij Henk Marsman in Zwarsluis op de achtste plek en Gerard van den Berg in IJsselmuiden op plek zes. Landelijk is Peter van de Merwe de grote winnaar van deze vlucht met 37.571 duiven. Wat dat betreft lagen er wel kansen voor de duiven in deze regio, maar kon men landelijk niet echt voor de hoofdprijzen meedoen.

Jan en Hessel Ras zijn natuurlijk de te kloppen liefhebbers op deze lange dagfondvluchten. En ook nu maakten zij deze favorietenrol waar. Jan en Hessel constateerden hun jaarling doffer de 971 om 16.42 uur en met een snelheid van bijna 80 kilometer per uur scoorde hij de eerste prijs bij NIC PV Flevoland. De 971 vloog de laatste weken een 96e NPO Gien op 6022 duiven, een 16e Quievrain op 10.798 duiven, een 39e bij PV IJsselmeervliegers op Vervins en nu dus een 63e NPO op Chateauroux van 2.825 duiven. De 971 is gekweekt door Theo Pander, de bekende topspeler uit Joure. De vader van de 971 is Broer Aurora van Peter Crans uit Den Helder (Aurora vloog 1e NPO, 2e NPO en 5e NPO), Aurora is een zoon van de fameuze Okidoki van Arie Dijkstra. De moeder van de 971 hebben Jan en Hessel zelf gekweekt en die komt uit hun superkweker de Blauwe Rambo. Blauwe Rambo is vader van oa. de 1e NPO Sens, 1e Duffel op 8.434 duiven, de 1e Arras op 5.826 duiven, de 1e Hasselt op 14.958 duiven. Deze topjaarling de 971 heeft dus een hele goede afstamming en gezien zijn prestaties een belofte voor de toekomst. Jan en Hessel Ras speelden 10 duiven en wonnen vijf prijzen en naast de eerste was dat ook de tweede en de vierde prijs. Jan en Hessel van harte proficiat met deze mooie zege.

Gerrit Wakker kwam dicht in de buurt van de gebroeders Ras en eindigde op een mooie derde plek. Fokke Gnodde deed het prima met de vijfde en zesde plek. Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn werden netjes zeven en negen. Tiemen Schinkel en Lub Korf scoorden vier prijzen op zeven duiven en begonnen met een keurige achtste plek. Combinatie Van Veen had maar drie duifjes mee en scoorden super met twee prijzen en ze beginnen op plek tien. Voor deze prima prestatie de hartelijke felicitaties voor deze jeugdliefhebbers Paul en Jansje van Veen.

Mooie series waren er voor Jelle Roskam met zes prijzen op tien duiven, Hessel de Vries en Gerrit Hakvoort met zeven prijzen op tien duiven en Riekelt en Jannie Brands met vier prijzen op zes duiven.

De volgende vlucht is over twee weken op Argenton, gelegen op 737 kilometer van Urk. Vorig jaar wonnen Jan en Hessel Ras dit NPO concours. Wie wordt de eerste prijs opnieuw gewonnen door een deelnemer van het NIC PV Flevoland. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.