Jan Bakker wint Ruffec NIC PV Flevoland Urk 21-06-2013

Jan Bakker winnaar Ruffec Winnaar Ruffec 2013

Op Ruffec werden 82 duiven ingemand voor de derde middaglossing van het seizoen. Hoewel de instructies vooraf een lossing tussen 10 en 15 uur waren, werden veel deelnemers verrast met een ochtendlossing om 08.15 uur op de zaterdagmorgen. De wind waaide hard uit het zuidwesten en verder diverse buien op de vluchtlijn. Dat zulke omstandigheden niet altijd even makkelijk zijn voor de duiven bleek uit de grote verschillen in aankomsten. Eddy Bloemen uit Staphorst werd de winnaar in sector 4. Eddy van harte proficiat.

In het NIC viel de eerste duif om 16.06 uur bij Jan Bakker uit Urk op een afstand van 836 kilometer. Het was zijn jaarling schimmel doffer de 4244145 die dit kuntstukje met een snelheid van 106 kilometer per uur op zijn naam schreef. Met deze prestatie boekte de 145 meteen zijn eerste teletekstnotering en wel een 9e NPO Afd Friesland’96 op 2400 duiven. Jan Bakker had twee van zijn drie duiven in de prijzen. De vader van de 145 is afkomstig van de bekende dierenarts Nanne Wolff (uit een duif van Boers Zwartsluis x Gebr Wolff x Ad Schaerlaekens). De moeder van de 145 is een Tournier duivin van het Kweekstation Natural. Jan Bakker uit Urk heeft maar een klein duivenhok en speelt maar met heel weinig duiven op alle disciplines. Hoe mooi kan de duivensport zijn als zo’n kleine liefhebber zo’n fantastische prestatie levert op deze Ruffec. Jan van harte proficiat.

Piet Bakker uit Urk scoorde de tweede (met zijn eerstgetekende), derde en achtste plek. Piet Bakker had 23 duiven mee en draaide een mooie serie van 12 prijzen. Klaas van Urk uit Urk deed ook prima mee met de vierde en de zesde prijs. Klaas had deze vlucht heel goed ingeschat, want hij draaide zijn eerste en tweede getekende op kop. Wouter de Vries uit Urk is een programmaspeler die af en toe ook wel mee wil doen op een marathonvlucht. Wouter liet met een vijfde plek zien dat hij ook op deze disipline heel goed kan meekomen. Wicher en Janny Okkes uit Bant waren ook present in de toptien met een keurige zevende plaats. Reinald Evers uit Swifterbant is bezig om een stam duiven op te bouwen voor de marathonvluchten, een negende plek op deze Ruffec zal hem stimuleren om op deze weg door te gaan. Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn scoorden met hun eerstgetekende een mooie tiende plek.

De klok stond zo’n 4 uur open en de andere dag zijn de duiven nog gelukkig goed nagekomen.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.