Jan Bakker wint Orange NIC PV Flevoland Urk 13-07-2013

IMG 20130717 154653STAMBOOM 152 Stamkaart NL12-4244152

Op Orange was het opnieuw echt duivenweer. De duiven werden op vrijdagmorgen om zeven uur gelost met een noordoostenwind. Harm Mulder en zoon uit Meppel werden de winnaars in de sector 4 en bij dezen van harte proficiat.

In het NIC viel de eerste duif op zaterdagmorgen om 11.33 uur bij Jan Bakker uit Urk op een afstand van 951 kilometer. Het was zijn jaarling blauwe doffer de 4244152 die dit kunststukje met een snelheid van 722 meter per minuut op zijn naam schreef. Met deze prestatie boekte Jan Bakker zijn tweede zege in het NIC, na zijn overwinning en teletekstnotering op Ruffec. De 152 is een volle broer van de winnaar van Ruffec de 145. Je zal maar een koppel hebben waar twee zulke jaarlingen uitkomen. De vader van de 152 is afkomstig van de bekende dierenarts Nanne Wolff (uit een duif van Boers Zwartsluis x Gebr Wolff x Ad Schaerlaeckens). De moeder van de 152 is een Tournier duivin van het Kweekstation Natural. Jan Bakker uit Urk heeft maar een klein duivenhok en speelt maar met heel weinig duiven op alle disciplines. Hoe mooi kan de duivensport zijn als zo’n kleine liefhebber zo’n fantastische prestatie levert op deze Orange. Jan van harte proficiat met deze tweede zege in het NIC.

Klaas en Pieter Woord uit Urk hadden één duif mee en scoorden de tweede duif in het NIC en dat is een prima prestatie. Meindert Bakker uit Urk deed voor het eerst mee op een marathonvlucht. Ook hij mag zeer tevreden zijn met een mooie derde plaats in het NIC.

De vlucht van Orange kende een zwaar verloop, gelukkig zijn de duiven de dagen er na redelijk goed thuis gekomen.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.