Jacob Loosman wint trainingsvlucht Deventer

 

Voor de eerste vlucht van 2017, een trainingsvlucht vanuit Deventer, werden bij PV Flevoland vrijdagavond door 11 liefhebbers 250 duiven ingemand. Vaak is het weer bepalend of liefhebbers er voor kiezen om hun duiven wel of niet mee te geven op een trainingsvlucht. De verwachting voor zaterdag was dat het weer zou omslaan van warm naar wat onbestendig weer. Zaterdag konden de duiven niet echt vroeg gelost worden omdat het op de losplaats slecht zicht was. De duiven werden om 10.15 uur gelost met een matige zuidenwind met een van zuid naar noord wegtrekkende buienzone.

De eerste duif van PV Flevoland viel op de klep op Zuiderpalen 20, een nieuw adres in onze vereniging. Afgelopen winter heeft Jacob Loosman zich aangemeld als lid. Jacob woont met zijn gezin op de Waterhoen, heeft weinig tijd voor duiven omdat hij veel werk heeft met zijn eigen bedrijf Centimeesters en heeft veel plezier in het kweken van duiven. De vliegduiven zitten op Zuiderpalen 20 bij vader Albert en worden ook door Albert verzorgd. Albert Loosman was in zijn hoogtijdagen een matador op het spel op de korte vluchten. De eerste duif was een Belg de 16-067 die op 10.56 uur op een afstand van 63 kilometer een snelheid maakte van 91 kilometer per uur. Jacob en Albert van harte proficiat met deze overwinning en dat er nog maar velen mogen volgen.

Afgelopen seizoen werden Tiemen Schinkel en Lub Korf eerste generaal en Dubbele Hakvoort tweede generaal. Tiemen en Dubbele zijn vrienden maar met de duivenvluchten gaat het op het scherpst van de snede. Tiemen en Lub waren op Deventer goed voor de kopprijzen twee, vijf en tien en hadden meteen 19 prijzen op 19 duiven. Dubbele begon enkele seconden later en was goed voor de kopprijzen drie en vier en 17 prijzen op 23 duiven. Verder was de grote uitblinker Hein Bakker die gigantisch uithaalde met de kopprijzen zes, zeven, acht en negen. Hein kreeg zijn duiven aan een touwtje, jammer dat met de eerste duif een aantal minuten werd verspeeld. De minutenprijs was voor Pieter Woord.

Andere opvallende prestaties waren van Jef Custers met plaats 11 en dat is heel knap op een afstand van maar 42 kilometer, Riekelt en Jannie Brands met overgewende duiven vanuit Espel naar Urk beginnen op plek 17, het enige jeugdlid dat mee deed Frans van den Berg op plek 40 en debutant Patrick Slabbekoorn die in Swifterbant met drie zeer late taartjongen goed was voor plek 100.

De vlucht Deventer kende een goed verloop en zaterdagavond waren alle duiven weer thuis.

Volgende week de tweede trainingsvlucht op Duiven, afstand Urk 82 kilometer en Swifterbant 70 kilometer. Allen heel veel succes.

 

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.