Jacob Loosman wint met zijn 816 supervitesse Sittard

333 duiven werden vrijdag bij PV Flevoland ingemand voor de supervitesse op Sittard, gelegen op 183 kilometer van Urk. Zaterdag was het bewolkt en nevelig weer waardoor een vroege lossing er niet in zat. Om 10.15 uur werden de duiven gelost met een matige noorden wind. Het was Dirk Huizinga uit Bant die de eerste prijs won in de afdeling en dus ook in het samenspel. Dirk van harte proficiat met deze mooie zege.

Om 12.43 uur viel de 17-816 op de klep in de Zuiderpalen bij Jacob Loosman. Deze jaarling doffer de 816 vloog gemiddeld 74 kilometer per uur over de 183 kilometer en werd daarmee eerste bij PV Flevoland en in de afdeling elfde op 10.885 duiven. Na de 808 is het ook deze 816 die voor de tweede keer een vlucht wint. De 816 was tot nu toe goed voor de vierde prijs op Weert, de eerste prijs op de tweede Weert, de tweede prijs op Chimay en nu dus de eerste op Sittard. Een echte topper met al vier kopprijzen waarvan drie keer op een station in de provincie Limburg. Jacob speelt alleen mee op de vitesse en midfondvluchten en is een echte topper daarin op Urk. Het is al weer de vierde zege dit seizoen van Jacob en vader Albert en dus zo wel de 808 als de 816 hebben ieder nu twee zeges geboekt. Jacob en Albert van harte proficiat met deze mooie zege.

Dubbele Hakvoort deed het ook prima met 9 prijzen op 12 duiven en Dubbele begon met de tweede en achtste prijs. Gerrit Wakker gaat in Tollebeek met sprongen vooruit en was nu echt top met 15 prijzen op 20 duiven en de kopprijzen drie, vier en zes. Tiemen Schinkel en Lub Korf zijn iedere week op elke vlucht de te kloppen combinatie. Op deze Sittard was het weer geweldig met 17 prijzen op 19 duiven en zij beginnen met vijf, zeven, negen en tien.

Verdere uitblinkers Frank en Harm Kempers met 9 op 12, Jef Custers met 10 op 12 en Jelle Roskam met 2 op 3. In de eerste divisie is het gehele podium voor Gerrit Wakker. Bij de jeugd eerste en tweede Stefanus Loosman en derde en vierde Wouter Kroon. De Jackpot voor de eerste twee getekenden was voor Dubbele Hakvoort met de prijzen 8 en 15. De Jackpot voor de laatste prijsduif is voor Piet en Simon Zeeman. De minutenprijs was voor Gerrit Wakker.

Op de vitesse onaangewezen eerste Tiemen Schinkel en Lub Korf, tweede Jacob Loosman, derde Dubbele Hakvoort, vierde Riekelt en Jannie Brands en vijfde Jef Custers. Aangewezen eerste Riekelt en Jannie Brands, tweede Tiemen Schinkel en Lub Korf, derde Robbie en Jolanda Vahl, vierde Jacob Loosman en vijfde Jef Custers. Bij de duiven eerste, derde, vierde en vijfde Tiemen Schinkel en Lub Korf met hun 16-757, 17-188, 17-189 en 17-193 en tweede Riekelt en Jannie Brands met hun 17-662.

Sittard was een zeer vlot verlopen vlucht zonder verliezen en dat is natuurlijk een compliment waard voor onze lossingscommissie.

Volgende week de nationale klassieker van de marathonvluchten op St Vincent gelegen op 1125 kilometer van Urk. Verder op donderdag inmanden voor de eerste Nationale vlucht op de midfond vanuit Morlincourt gelegen op 389 kilometer van Urk en op 381 kilometer van Swifterbant. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.