Jacob Loosman presteert top op moeizaam verlopen Weert

512 duiven werden vrijdagavond bij PV Flevoland ingemand op Weert, gelegen op 158 kilometer van Urk. Waar het vorige week mooi weer was met hoge temperaturen, was het deze week een stuk kouder. Zaterdag bleek meteen dat het geen makkelijke vlucht zou worden met buien op de vlieglijn, vrij koud en een matige zuiden wind. Dat laatste is geen voordeel voor de kortste afstanden en dat bleek ook later uit het verloop. De duiven werden al vroeg gelost om 08.00 uur met een matige zuidwesten wind en hadden een goed vertrek. Het was Hennie Visscher uit Ens die de eerste prijs pakte in het samenspel. Hennie van harte proficiat met deze mooie zege.

Om 09.38 uur viel de eerste duif van PV Flevoland op de Zuiderpalen bij Jacob Loosman. Het was de jaarlingdoffer 808 die met een snelheid van 96 kilometer per uur de eerste prijs pakte en de vierde in het samenspel. De 808 liet al een stijgende lijn zien met de 71e op Duiven en de 19e op Deurne en met 3 op 3 is dat een knappe duif. Bij Jacob Loosman kwamen de duiven goed met 13 op 17 prijs en naast de eerste werd ook de tweede en de vierde prijs gescoord. Jacob Loosman en vader Albert zijn echte specialisten op het korte werk en als ze hun prestaties op de dagfond kunnen verbeteren doen ze echt mee om de kampioenschappen. Met deze zege staan ze nu eerste voor het generaal onaangewezen. Jacob en Albert van harte proficiat met deze mooie zege.

Dubbele Hakvoort deed op deze Weert ook van zich spreken met een prima tweede en achtste plek. Klaas van den Berg en Bartel de Berg waren erg goed op dreef met een vijfde plek. Bert Hakvoort heeft zijn fondduiven ook goed op de rit en een knappe zesde plek was zijn deel. Tiemen Schinkel en Lub Korf deden het goed met 28 op 37 en de prijzen zeven en tien. Hein Bakker bewees in Wijk 7 over nog steeds goede duiven te beschikken en behaalde een keurige negende plek.

Verdere uitblinkers waren Riekelt en Jannie Brands met 12 op 14, Frank en Harm Kempers met 15 op 20, Stefanus Loosman met 8 op 10, Joas van Zuiden met 2 op 3 en Cees van der Steeg met 2 op 2. In de eerste divisie eerste Klaas van den Berg, tweede Bert Hakvoort en derde Hein Bakker. Bij de jeugd eerste Stefanus Loosman, tweede Wouter Kroon en derde Joas van Zuiden. In de stand daar eerste Stefanus Loosman, tweede Joas van Zuiden en derde Wouter Kroon. De Jackpot voor de eerste twee getekenden bleek achteraf voor Riekelt en Jannie Brands en de Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Piet Bakker.

Het verloop op Weert was wisselvallig en dan met name op de kortste afstanden. Waar bovenin Friesland het concours na een kwartier sloot was het in deze regio vaak na 30 tot 40 minuten. Het duurde vrij lang voordat de duiven weer hun weg naar hun hok hadden gevonden, maar gelukkig zijn alle duiven goed thuisgekomen.

Bij het Generaal onaangewezen nu eerste Jacob Loosman, tweede Tiemen Schinkel en Lub Korf, derde Riekelt en Jannie Brands, vierde Jef Custers en vijfde Piet Bakker. Aangewezen eerste Riekelt en Jannie Brands, tweede Jacob Loosman, derde Tiemen Schinkel en Lub Korf, vierde Robbie en Jolanda Vahl en vijfde Hein Bakker. Bij de duiven eerste en tweede Riekelt en Jannie Brands met hun 17-662 en 16-001 en derde, vierde en vijfde Tiemen Schinkel en Lub Korf met hun 15-810, 16-865 en 16-870.

Volgende week staat Heusden-Zolder op het programma en dat ligt op 182 kilometer van Urk en op 171 kilometer van Swifterbant. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.