Jacob Loosman presteert geweldig op Weert

225 duiven werden vrijdag bij PV Flevoland ingekorfd op Weert, de eerste vlucht van de zogenaamde supervitesse, gelegen op 158 kilometer van Urk. De omstandigheden waren ideaal warm weer en een oost-noordoosten wind. De duiven werden gelost om 07.45 uur. Het was Klaas Hoekstra die de eerste prijs in de afdeling scoorde en dat is al zijn tweede overwinning dit jaar. Klaas en Arie van harte proficiat met deze tweede afdelingszege.

Om 09.38 uur viel de 17-816 op de klep bij Jacob Loosman op de Zuiderpalen. Met een snelheid van 83 kilometer per uur had deze jaarlingdoffer de 158 kilometer afgelegd. Het was goed voor de eerste prijs van PV Flevoland en de zevende prijs in de afdeling van 11.776 duiven. Een geweldige prestatie van deze jaarling en van Jacob en Albert Loosman. De familie Loosman zijn echte liefhebbers van het snelle werk en zij spelen graag vitesse, midfond en met de jonge duiven. Ondanks dat zij zeer kort stonden voor het generaal hebben zij niet meegedaan op de dagfond. Dat is kiezen voor het spelletje wat je ligt en wat je het meeste plezier geeft en daarop uitblinken. Naast de eerste prijs werd ook de vijfde prijs behaald. Jacob en Albert van harte proficiat met deze mooie zege.

Grote uitblinkers op deze Weert waren Tiemen Schinkel en Lub Korf. Zij speelden maar liefst 19 prijzen op 20 duiven mee en zij begonnen met de tweede, derde, vierde en negende prijs. Hun eerste duif was tiende in het afdelingsconcours. Jeugdlid Wouter Kroon was ook weer super op dreef met drie vroege prijzen met zijn eerste drie getekenden en hij begon met de zesde en de tiende prijs. De tiende prijs was voor zijn topduif de 16-148 die vorige week op Chimay de derde prijs scoorde. Piet en Simon Zeeman zijn ook weer goed bezig en werden keurig zevende. Gerrit Wakker krijgt zijn duiven in Tollebeek ook steeds beter in vorm en boekte zijn beste uitslag tot nu toe en begint met een mooie achtste plek.

Andere uitblinkers Frank en Harm Kempers met 9 op 13, Riekelt en Jannie Brands met 3 op 3, Pieter Woord met 6 op 8, Joas van Zuiden met 2 op 3 en Patrick Slabbekoorn met 3 op 4. In de eerste divisie eerste Wouter Kroon, tweede Piet en Simon Zeeman en derde Gerrit Wakker. Bij de jeugd eerste, tweede en derde Wouter Kroon. De Jackpot voor de eerste twee getekenden is voor Wouter Kroon met de prijzen 10 en 17. De Jackpot voor de laatste prijsduif is voor Frank en Harm Kempers. De minutenprijs was voor Pieter Woord.

Stand bij het vitesse onaangewezen eerste Tiemen Schinkel en Lub Korf, tweede Jacob Loosman, derde Riekelt en Jannie Brands, vierde Frank en Harm Kempers en vijfde Jef Custers. Aangewezen eerste Riekelt en Jannie Brands, tweede Tiemen Schinkel en Lub Korf, derde Riekelt en Jannie Brands, vierde Hein Bakker en vijfde Jacob Loosman. Bij de duiven eerste Riekelt en Jannie Brands met hun 17-662, tweede, derde en vijfde Tiemen Schinkel en Lub Korf met hun 16-757, 17-188 en 17-193 en vierde Jacob Loosman met hun 15-272.

Dinsdag is het inmanden voor Limoges, de eerste marathonvlucht. Vrijdag inmanden voor de midfond op Quievrain, gelegen op 284 kilometer van Urk en op 276 kilometer van Swifterbant. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.