Jacob Loosman grote uitblinker op Heusden-Zolder

Vrijdag werden bij PV Flevoland 438 duiven ingemand voor de vierde vlucht met de jonge duiven opnieuw op Heusden-Zolder, gelegen op 182 kilometer van Urk. Opnieuw was zaterdag vrij snel duidelijk dat er geen lossing in zou zitten en werd het voor de tweede keer op rij een vlucht op zondag. Zondag trok eerst nog een regenfront over Noord Nederland. Toen dat weggetrokken was werden de duiven gelost om 10.45 uur met een matige zuidwesten wind in Nederland draaiend naar noordwest. Het was Dirk Huizinga uit Bant die de eerste prijs pakte in de regio. Dirk van harte proficiat met deze mooie zege.

Om 13.06 uur vielen er drie duiven bij twee verschillende liefhebbers. Het was Jacob Loosman die zijn 787 als eerste constateerde om 13.06.33. De 787 legde de 182 kilometer af met een gemiddelde snelheid van 77 kilometer per uur en werd daarmee eerste bij PV Flevoland en tweede in het samenspel. De 787 heeft tot nu toe niet gemist en zijn beste prijs was de 28e op Gennep. Jacob Loosman was de grote uitblinker met 23 prijzen op 28 duiven en dat is een prijspercentage van maar liefst 82.

Jacob pakte naast de eerste ook de derde prijs. Jacob is ook een voorstander van serieuze trainingsvluchten doordeweeks en zijn duiven hadden deze week Kalmthout en Maartensdijk gehad. Jacob zijn duiven zitten bij zijn vader Albert, maar samen met zijn zoon Stefanus wordt er al gewerkt aan een nieuwe kolonie op het Waterhoen. Zij hebben de ambitie om binnen enkele jaren bij de absolute top in de regio te horen. Daarbij is een eerste prijs en een supermooie uitslag een mooie stimulans. Jacob, Albert en Stefanus van harte proficiat.

Op de tweede plek de jonge duif specialisten Tiemen Schinkel en Lub Korf. Over drie weken is de Nationale vlucht op Morlincourt en natuurlijk zijn Tiemen en Lub de grote favorieten om deze opnieuw te winnen. Van den Berg Pigeons realiseerde ook een prima uitslag met de prijzen vier, zes, zeven, acht en negen. Dubbele Hakvoort werd keurig vijfde. Junior Frans van den Berg lukte het voor de derde week op rij om met zijn fondduifjes in de top tien te spelen. Frans behaalde nu een knappe tiende plek.

Uitblinkers met een prijspercentage van boven de 70 zijn Jacob Loosman 23 op 28 en Van den Berg Pigeons 31 op 39. In de eerste divisie eerste en tweede Jacob Loosman en derde Frans van den Berg. Bij de junioren eerste Frans van den Berg en tweede Wouter Kroon. Wouter deed het prima met 3 op 6 prijs. Een knappe uitslag ook voor de beginnende liefhebbers Robbie en Jolanda Vahl met 6 op 12. De Jackpot voor de eerste twee getekenden was voor Van den Berg Pigeons met de prijzen 8 en 79. De Jackpot voor de laatste prijs was voor Dubbele Hakvoort. De minutenprijs was voor Louw van den Berg.

Volgende week staat Quievrain op het programma, afstand Urk 283 kilometer, afstand Swifterbant 275 kilometer. Allen heel veel succes.

 

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.