Jaarlingenkeuring PV.Flevoland

JAARLINGENKEURING PV FLEVOLAND URK met VREDEVELD-LEEMHUIS

 

Natuurlijk organiseert PV Flevoland Urk ook dit jaar een jaarlingenkeuring en wel op vrijdagavond 8 februari 2013. Tot ons grote genoegen kunnen wij u meedelen dat wij de Nederlandse topspelers Harm Vredeveld en Robert Leemhuis uit Steenwijksmoer (www.harmvredeveld.nl) bereid hebben gevonden om deze keuring te doen. Harm Vredeveld hoort natuurlijk al vele decennia bij de top van de Nederlandse duivensport en won alles wat er te winnen is. Sinds 2008 in combinatie met zijn vriend Robert Leemhuis en samen hebben ze een ultramodern duivenhok gebouwd met natuurlijk een fantastische stam duiven. Een combinatie waar heel Nederland de komende jaren rekening mee kan houden.

 

Iedere liefhebber die speelt in Samenspel 5 Afdeling Friesland’96 mag maximaal 3 jaarlingen inzetten voor de keuring. De kosten voor de keuring zijn 5 euro per duif. Van alle ingezette duiven worden door Harm Vredeveld en Robert Leemhuis de 5 of 6 duiven geselecteerd die in hun ogen kunnen uitgroeien tot de beste prestatieduiven van het geheel. De eigenaars van deze duiven ontvangen een mooi vleespakket.

 

Natuurlijk zijn Harm Vredeveld en Robert Leemhuis na afloop van de keuring bereid vragen over de ingezette duiven of over de duivensport in het algemeen te beantwoorden.

 

Tevens kunnen de jaarlingen ook worden ingezet voor de jaarlingencompetitie gedurende het oude duivenseizoen 2013. De kosten hiervoor zijn ook 5 euro per duif. De gezette jaarlingen krijgen punten aan de hand van de ACG uitslagen. De eerste prijs in het ACG geeft 100 punten, de tweede 99 punten enz aflopend naar de honderdste prijs 1 punt. Een eerste prijs van de afdeling geeft 25 punten extra, een tweede prijs 20 punten, een derde prijs 16 punten, een vierde prijs 12 punten, een vijfde prijs 8 punten, een zesde prijs 5 punten, een zevende prijs 4 punten, een achtste prijs 3 punten, een negende prijs 2 punten en de tiende prijs van de afdeling geeft 1 extra punt. De jaarlingen met de hoogste punten over de oude duivenvluchten winnen mooie vleespakketten die na afloop van het seizoen worden uitgereikt.

 

Als u wilt deelnemen aan de jaarlingenkeuring geeft u dan op voor 6 februari 2013 bij Pieter Woord, pieterwoord@gmail.com of telefoon 06-83254487.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.