Jaarlingenkeuring PV Flevoland met Gebr.van Toor

toor 4497

 

Natuurlijk organiseert PV Flevoland Urk ook dit jaar een jaarlingenkeuring en wel op vrijdagavond 14 februari 2014. Tot ons grote genoegen kunnen wij u meedelen dat wij de Nederlandse topspelers Gebroeders Van Toor uit Vlaardingen (www.vantoorpigeons.com ) bereid hebben gevonden om deze keuring te doen. Gebroeders van Toor, bestaande uit de tweelingbroers Henk, Jan en de zoon van Henk, genaamd Dennis, behoren al jaren tot de top van de Nederlandse duivensport door hun sterke spel met duivinnen. Verleden jaar resulteerde dit sterke spel in het eerste Nationale Kampioenschap Vitesse NPO, echter ook op de dagfond hebben zij met diverse NPO-overwinningen hun vakmanschap getoond! En dit met nimmer een overmacht aan duiven!

 

Iedere liefhebber die speelt in Samenspel 5 Afdeling Friesland’96 mag maximaal 3 jaarlingen inzetten voor de keuring. De kosten voor de keuring zijn 5 euro per duif. Van alle ingezette duiven worden door de Gebroeders Van Toor de 5 of 6 duiven geselecteerd die in hun ogen kunnen uitgroeien tot de beste prestatieduiven van het geheel. De eigenaars van deze duiven ontvangen een mooi vleespakket.

 

Natuurlijk zijn de Gebroeders Van Toor na afloop van de keuring bereid vragen over de ingezette duiven, over hun spelwijze en/ of over de duivensport in het algemeen te beantwoorden.

 

Tevens kunnen de jaarlingen ook worden ingezet voor de jaarlingencompetitie gedurende het oude duivenseizoen 2014. De kosten hiervoor zijn ook 5 euro per duif. De gezette jaarlingen krijgen punten aan de hand van de ACG uitslagen. De eerste prijs in het ACG geeft 100 punten, de tweede 99 punten enz aflopend naar de honderdste prijs 1 punt. Een eerste prijs van de afdeling geeft 25 punten extra, een tweede prijs 20 punten, een derde prijs 16 punten, een vierde prijs 12 punten, een vijfde prijs 8 punten, een zesde prijs 5 punten, een zevende prijs 4 punten, een achtste prijs 3 punten, een negende prijs 2 punten en de tiende prijs van de afdeling geeft 1 extra punt. De jaarlingen met de hoogste punten over de oude duivenvluchten winnen mooie vleespakketten die na afloop van het seizoen worden uitgereikt.

 

Als u wilt deelnemen aan de jaarlingenkeuring geeft u dan op voor 13 februari 2014 bij Pieter Woord, pieterwoord@gmail.com ( 06-83254487) en/of Gerrit Wakker, gerrit@rodevis.nl (06-25104894)

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.