Jaarlingenkeuring PV Flevoland

petercransdenhelder

Geachte sportvrienden,

Natuurlijk organiseert PV Flevoland Urk ook dit jaar een jaarlingenkeuring en wel op vrijdagavond 15 februari 2019. Wij zijn blij en vereerd dat de keuring deze keer wordt gedaan door Peter Crans uit Den Helder. Peter Crans is een bewezen Nationale topper op de dagfond en speelt uitsluitend met duivinnen.

Iedere liefhebber die woont in de provincie Flevoland mag maximaal 3 jaarlingen inzetten voor de keuring. De kosten voor de keuring zijn 5 euro per duif. Van alle ingezette duiven worden door Peter Crans de 7 of 8 duiven geselecteerd die in zijn ogen kunnen uitgroeien tot de beste prestatieduiven van het geheel. De eigenaars van deze duiven ontvangen een mooi vleespakket. De jaarlingen kunnen ingezet worden vanaf 19.00 uur, de keuring start om 20.00 uur.

Na de keuring is er uitgebreid gelegenheid om vragen te stellen aan Peter Crans over zijn duivensysteem.

Tevens kunnen de jaarlingen ook worden ingezet voor de jaarlingencompetitie gedurende het oude duivenseizoen 2019. De kosten hiervoor zijn ook 5 euro per duif. De gezette jaarlingen krijgen punten aan de hand van de ACG of samenspel uitslagen. De eerste prijs in het ACG of samenspel geeft 100 punten, de tweede 99 punten enz aflopend naar de honderdste prijs 1 punt. Een eerste prijs van de afdeling geeft 25 punten extra, een tweede prijs 20 punten, een derde prijs 16 punten, een vierde prijs 12 punten, een vijfde prijs 8 punten, een zesde prijs 5 punten, een zevende prijs 4 punten, een achtste prijs 3 punten, een negende prijs 2 punten en de tiende prijs van de afdeling geeft 1 extra punt. De jaarlingen met de hoogste punten over de oude duivenvluchten winnen mooie vleespakketten. In 2018 werd de Super 338 van Rein Ras en Jan Post met grote voorsprong de winnaar. Wie wordt de kampioen van 2019??

Als je wilt deelnemen geef je dan uiterlijk 14 februari op bij Pieter Woord via de mail of per sms/whatsapp 06-83254487.

 

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.