Jaarlingenkeuring bij PV Flevoland

BeverdamCosmos
Natuurlijk organiseert PV Flevoland Urk ook dit jaar een jaarlingenkeuring en wel op vrijdagavond 13 februari 2015. Deze keer worden de jaarlingen gekeurd door Hans Beverdam uit Nieuwlande. Hans en zoon Frank werden in 2014 oa 2e Nationaal Hokkampioen Midfond, 4e Nationaal Duifkampioen Midfond, 4e Duif Midfond WHZB/TBOTB, 2e Hok Dagfond onaangewezen afdeling 10, 1e Asduif Oud Afdeling 10. Zie verder Het Spoor der Kampioenen van 9 januari 2014 en hun goed gedocumenteerde website www.beverdam.eu

Iedere liefhebber die speelt in Samenspel F2 van Afdeling Friesland’96 mag maximaal 3 jaarlingen inzetten voor de keuring. De kosten voor de keuring zijn 5 euro per duif. Van alle ingezette duiven worden door Hans Beverdam de 5 of 6 duiven geselecteerd die in zijn ogen kunnen uitgroeien tot de beste prestatieduiven van het geheel. De eigenaars van deze duiven ontvangen een mooi vleespakket. De jaarlingen kunnen ingezet worden vanaf 19.00 uur, de keuring start om 20.00 uur.

Naast Hans en Frank Beverdam komen ook G.Kampman & Zoon uit Coevorden mee. Kampman & zoon behoren al jaren tot de topspelers in de afdeling 10. Na de keuring is er onder leiding van Simon Zeeman volop gelegenheid tot het stellen van vragen aan deze topliefhebbers. Doe er uw voordeel mee.

Tevens kunnen de jaarlingen ook worden ingezet voor de jaarlingencompetitie gedurende het oude duivenseizoen 2015. De kosten hiervoor zijn ook 5 euro per duif. De gezette jaarlingen krijgen punten aan de hand van de ACG uitslagen. De eerste prijs in het ACG geeft 100 punten, de tweede 99 punten enz aflopend naar de honderdste prijs 1 punt. Een eerste prijs van de afdeling geeft 25 punten extra, een tweede prijs 20 punten, een derde prijs 16 punten, een vierde prijs 12 punten, een vijfde prijs 8 punten, een zesde prijs 5 punten, een zevende prijs 4 punten, een achtste prijs 3 punten, een negende prijs 2 punten en de tiende prijs van de afdeling geeft 1 extra punt. De jaarlingen met de hoogste punten over de oude duivenvluchten winnen mooie vleespakketten die na afloop van het seizoen worden uitgereikt.

Als u wilt deelnemen aan de jaarlingenkeuring geeft u dan op voor 10 februari 2015 bij Pieter Woord, pieterwoord@gmail.com of telefoon 06-83254487.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.