Jaarlingenkeuring bij PV Flevoland Urk groot succes

Jaarlingenkeuring 2015 

Vrijdagavond 13 februari werden maar liefst 76 jaarlingen ingezet voor de keuring bij PV Flevoland. 76 is meteen een nieuw record. De keuring werd verricht door Hans Beverdam uit Nieuwlande en zijn vriend Tonnie Kampman uit Coevorden. Hans Beverdam vliegt in combinatie met zoon Frank (www.beverdam.eu) en hebben al veel nationale topsuccessen behaald.

In 2014 oa. 2e Nationaal Hokkampioen Midfond, 4e Nationaal Duifkampioen Midfond etc. Tonnie vliegt met vader Gradi onder de naam Comb. G.Kampman & Zoon. Hun grootste succes is zonder meer de 1e en 2e Nationaal Morlincourt in 2008.

Simon Zeeman opende de avond met het voorstellen van Hans Beverdam en Tonnie Kampman. Daarna legde Hans en Tonnie precies uit wat ze gingen doen en welke kenmerken ze belangrijk vinden aan een duif. Ze hebben een eigen theorie ontwikkeld om hun kansen op succes te vergroten, maar benadrukten dat ook zij niet in de kop van de duif kunnen kijken. Uiteindelijk zijn het de liefhebber en de duif die de successen moeten afdwingen in het seizoen. De keuring was zeer boeiend en leuk was ook dat Hans en Tonnie het publiek en dan met name de jeugdliefhebbers Wouter Kroon en Harm Kempers betrokken bij de keuring. Uiteindelijk kregen van de 76 duiven er 17 een 8 en 11 duiven kregen met een 8,5 de maximum punten. Natuurlijk kregen de liefhebbers met de 7 beste duiven een vleesbon. Wouter de Vries (TWU) werd met zijn 4264342 eerste, Johannes Nentjes en Klaas Post (TWU) werden met hun 1506200 tweede. Wilco Nijenkamp had de beste jaarling van PV Flevoland met zijn 1003008 en werd derde totaal. Klaas de Vries (TWU) werd met zijn 1506320 vierde, Pieter Woord (FLU) werd met zijn 4264630 vijfde, Gerrit Bakker (FLU) werd met zijn 1845480 zesde en Klaas van Urk (FLU) werd met zijn 1837464 zevende. De beste liefhebber van de avond was Gerrit Bakker (FLU) die met zijn drie duiven twee keer een 8 en met zijn derde een 8,5 scoorde.

De door Hans Beverdam beschikbaar gestelde jonge duif 2015 werd verloot en deze werd gewonnen door Jef Custers uit Biddinghuizen.

Natuurlijk kregen de vele aanwezigen volop de gelegenheid om vragen te stellen aan Hans en Tonnie en daar werd graag en veel gebruik van gemaakt. Simon bedankte Hans en Tonnie voor de keuring en natuurlijk kregen zij verse vis en een gerookte zalmzijde als beloning. Het bleef nog lang gezellig in het clublokaal. De jaarlingenkeuring van 2015 bleek een zeer geslaagde happening.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.