Jaarlingenkeuring bij PV Flevoland

clermonts wim

Natuurlijk organiseert PV Flevoland Urk ook dit jaar een jaarlingenkeuring en wel op vrijdagavond 10 februari 2017. Wij zijn blij en vereerd dat de keuring deze keer wordt gedaan door Wim Clermonts uit Groningen. Wim Clermonts hoort al 50 jaar bij de kampioenen van afdeling Noord-Nederland en heeft al heel veel grote concoursen gewonnen.

Iedere liefhebber die woont in de provincie Flevoland mag maximaal 3 jaarlingen inzetten voor de keuring. De kosten voor de keuring zijn 5 euro per duif. Van alle ingezette duiven worden door Wim Clermonts de 7 of 8 duiven geselecteerd die in zijn ogen kunnen uitgroeien tot de beste prestatieduiven van het geheel. De eigenaars van deze duiven ontvangen een mooi vleespakket. De jaarlingen kunnen ingezet worden vanaf 19.00 uur, de keuring start om 20.00 uur.

Na de keuring is er gelegenheid om vragen te stellen aan Wim Clermonts over zijn duivensysteem.

Tevens kunnen de jaarlingen ook worden ingezet voor de jaarlingencompetitie gedurende het oude duivenseizoen 2017. De kosten hiervoor zijn ook 5 euro per duif. De gezette jaarlingen krijgen punten aan de hand van de ACG of samenspel uitslagen. De eerste prijs in het ACG of samenspel geeft 100 punten, de tweede 99 punten enz aflopend naar de honderdste prijs 1 punt. Een eerste prijs van de afdeling geeft 25 punten extra, een tweede prijs 20 punten, een derde prijs 16 punten, een vierde prijs 12 punten, een vijfde prijs 8 punten, een zesde prijs 5 punten, een zevende prijs 4 punten, een achtste prijs 3 punten, een negende prijs 2 punten en de tiende prijs van de afdeling geeft 1 extra punt. De jaarlingen met de hoogste punten over de oude duivenvluchten winnen mooie vleespakketten. De kampioenen van afgelopen seizoen 2016 worden nu ook gehuldigd en dat zijn 1 Klaas Hoekstra, 2 Comb. Ras-Post, 3 Klaas Hoekstra, 4 De Vries-Hakvoort en 5 Klaas de Vries.

Als u wilt deelnemen aan de jaarlingenkeuring geeft u dan op voor 8 februari 2017 bij Pieter Woord, pieterwoord@gmail.com of telefoon 06-83254487. Wacht niet te lang, de belangstelling is bijna altijd erg groot.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.