Jaarlingenkeuring bij PV Flevoland

 Koopman Gerard

Natuurlijk organiseert PV Flevoland Urk ook dit jaar een jaarlingenkeuring en wel op vrijdagavond 19 februari 2016. Wij zijn blij en vereerd dat de keuring deze keer wordt gedaan door Gerard Koopman uit Ermerveen. Er is niemand in de duivensport die al zo lang aan de top staat dan Gerard Koopman. De overwinningen van Gerard zijn niet te tellen en zijn duiven presteren ook super bij talloze andere duivenliefhebbers in de hele wereld. Kortom bij leven is hij al een legende in onze mooie duivensport. Iedere liefhebber die woont in de provincie Flevoland mag maximaal 3 jaarlingen inzetten voor de keuring.

De kosten voor de keuring zijn 5 euro per duif. Van alle ingezette duiven worden door Gerard Koopman de 7 of 8 duiven geselecteerd die in zijn ogen kunnen uitgroeien, tot de beste prestatieduiven van het geheel. De eigenaars van deze duiven ontvangen een mooi vleespakket. De jaarlingen kunnen ingezet worden vanaf 19.00 uur, de keuring start om 20.00 uur.

Na de keuring is er onder leiding van Simon Zeeman gelegenheid om vragen te stellen aan Gerard Koopman over zijn duivensysteem. Tevens kunnen de jaarlingen ook worden ingezet voor de jaarlingencompetitie gedurende het oude duivenseizoen 2016. De kosten hiervoor zijn ook 5 euro per duif. De gezette jaarlingen krijgen punten aan de hand van de ACG of samenspel uitslagen. De eerste prijs in het ACG of samenspel geeft 100 punten, de tweede 99 punten enz aflopend naar de honderdste prijs 1 punt. Een eerste prijs van de afdeling geeft 25 punten extra, een tweede prijs 20 punten, een derde prijs 16 punten, een vierde prijs 12 punten, een vijfde prijs 8 punten, een zesde prijs 5 punten, een zevende prijs 4 punten, een achtste prijs 3 punten, een negende prijs 2 punten en de tiende prijs van de afdeling geeft 1 extra punt. De jaarlingen met de hoogste punten over de oude duivenvluchten winnen mooie vleespakketten die na afloop van het seizoen worden uitgereikt. Afgelopen seizoen waren er twee eerste prijzen; Johannes Nentjes en de Gebroeders Ras waren de winnaars van de competitie.

Een uitdaging voor iedereen om deze keer te winnen.

Als u wilt deelnemen aan de jaarlingenkeuring geeft u dan op voor 16 februari 2016 bij Pieter Woord, pieterwoord@gmail.com of telefoon 06-83254487. Wacht niet te lang, de belangstelling zal zeer groot zijn, en wij kunnen veel jaarlingen plaatsen maar mogelijk deze keer niet alles.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.