Wederom topprestatie voor de Familie Zeeman op Tongeren

Wederom topprestatie voor de Familie Zeeman op Tongeren

124 duiven werden er vrijdag door 12 liefhebbers ingemand bij PV Flevoland voor de vierde natoervlucht vanuit Tongeren, 208 km voor de duiven om naar Urk te vliegen. Deze vlucht zorgde voor een mooie afsluiting van het reguliere seizoen. Het duurde wederom heel lang voordat de zon door de wolken heen wilde breken, de buien bleven, maar groot voordeel met dit weer is dat de wind uit de Zuid hoek kwam. Uiteindelijk trok het om 13.25 uur voldoende open om de duiven in vrijheid te stellen.

De familie Zeeman presteren de laatste weken op zeer hoog nivo. Om 15.45 kwam de 243 met 84 km per uur op hun hok aan. De 243 heeft de familie gekregen van de broers Meindert en Jan de Boer. De 243 vloog twee weken geleden nog een 50e in de afdeling en ook nu, ondanks een slechte wind voor de Polder, was deze prestatie goed genoeg voor een 47e plaats in de afdeling, een 1e in het ACG en Frisia. Dit was de 3e ACG overwinning op rij voor de familie Zeeman. Piet heeft zijn duiven meer dan uitstekend in orde als voorbereiding naar de najaarsklassiekers, waarop de duiven van de familie Zeeman altijd goed presteren. Op Tongeren werden de 1e, 3e, 5e , 7e en 9e plek in de vereniging in beslag genomen. Een absolute topprestatie, waarmee wij Piet van harte feliciteren, het succes is je van harte gegund.

Op plek 2 een super prestatie van Wilco Nijenkamp met 2 duiven mee. Bart Vos vinden we met een geweldige prestatie terug op plek 8. De top 10 wordt op schitterende wijze vol gemaakt door Johannes Schinkel met de plekken 4, 6 en 10.

Bij de jeugd een eerste plaats voor Joas van Zuiden en tweede Wputer Kroon. In de eerste divisie een eerst plaats voor jeugdlid Wilco Nijenkamp, een tweede voor Bart Vos en een derde voor Jef Custers. Bij de hokprestaties een eerste plaats voor Johannes Schinkel met 71,4%, tweede R&J. Brands 68,4% en derde Familie Zeeman met 55%.

De Jackpot voor de eerste twee getekende was voor de Familie Zeeman met de 1e en 11e plaats .De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Bart Vos.

Kampioenschappen natoer onaangewezen: 1e Fam. Zeeman 2e Johannes Schinkel 3e R&J. Brands 4e Joas van Zuiden 5e Wouter Kroon

Kampioenschappen natoer aangewezen: 1e Fam. Zeeman 2e R&J. Brands 3e Johannes Schinkel 4e Joas van Zuiden 5e Bertram van Zuiden

Duifkampioenen: 1 t.m. 5 Fam. Zeeman

Eerste divisie

Kampioenschap natoer onaangewezen: 1. Wouter Kroon, 2. Cees v.d. Steeg, 3 Bertram van Zuiden

Kampioenschap natoer aangewezen: 1. Bertram van Zuiden, 2. Cees v.d. Steeg, 3. J. Custers

Wederom weer een topdag voor PV Flevoland met 2 ACG overwinning en vroege duiven in de afdeling.

Dit was de laatste vlucht voor het reguliere programma. PV Flevoland organiseert nog 5 weken lang najaarsklassiekers. Dit doen ze voor een groot deel van Nederland. Zij proberen op deze manier een mooi bedrag voor het RonaldMcDonaldhuis bij elkaar te vliegen. De afgelopen 15 jaar hebben ze al meer dan 40.000 euro bij elkaar gevlogen en hopen ook dit jaar weer op een mooi bedrag. Kijk ook eens op www.taartvluchten.nl . Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.