Harmen Gnodde sterke winnaar op Boxtel

520 duiven werden vrijdag bij PV Flevoland ingemand op de eerste vlucht van de natour op Boxtel, gelegen op 120 kilometer van Urk. Zaterdagmorgen was het meteen mooi weer met een zuidoosten wind. Voor een lossing onder de lijn van het IJsselmeer is dat met name voor onervaren duiven geen gunstige wind en er komen dan toch veel duiven aan de verkeerde kant van het IJsselmeer. Dat bleek ook uit het concoursverloop, de oude duiven hadden weinig moeite en voor de late jongen was het lastig. De duiven werden om 09.15 uur gelost. Hessel de Vries en Gerrit Hakvoort wonnen het districtconcours. Hessel en Gerrit van harte proficiat.

Om 10.30 viel de 911 op de klep bij Harmen Gnodde en de 911 maakte een snelheid van 95 kilometer per uur en won de eerste prijs bij PV Flevoland en de vierde prijs in het district. Deze 911 vloog voor de zesde keer in de top tien en na de achtste prijs op Duffel, de tweede prijs op Tongeren werd nu de dikverdiende eerste prijs gewonnen. Harmen Gnodde kreeg zijn duiven prima getuige zijn 18 prijzen op 32 duiven. Harmen pakte naast de eerste prijs ook nog de vijfde en de achtste prijs. Harmen van harte proficiat met deze mooie prestatie.

Broer Fokke Gnodde kon natuurlijk niet achterblijven en dat resulteerde bijna in de perfecte uitslag. Fokke scoorde met 10 duiven mee ook 10 prijzen en legde met een minuut achterstand beslag op de tweede prijs. Gerrit Wakker was deze keer goed voor 22 prijzen op 37 duiven en begon met een keurige derde plek. Hans Wakker werd weliswaar weer vierde in de familie, maar scoorde ook een super uitslag met 12 prijzen op 12 duiven en Hans begint op plek vier. Frank, Gerwin en Harm Kempers beginnen ook steeds beter te presteren. Onder regie van Harm werden 10 prijzen op 19 duiven gescoord en de hele mooie kopprijzen zes, zeven en negen. Dubbele Hakvoort deed het ook erg goed met 14 prijzen op 16 duiven en Dubbele begint met een mooie tiende plek. Mooie series waren er voor Meindert en Jan de Boer met vijf prijzen op tien duiven en Klaas van den Berg en Bartel de Berg met drie prijzen op vijf duiven. Junior Wouter Kroon deed het ook netjes door tegen allemaal senioren een hele mooie 130e prijs te scoren.

Bij de jonge duiven zaten Frank, Gerwin en Harm Kempers eerste en tweede en was Bert Hakvoort derde. De minutenprijs was voor Louw van den Berg. De Jackpot voor de eerste twee getekenden was voor Gerrit Bakker. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Piet en Simon Zeeman. De zakken voer werden gewonnen door Frank, Gerwin en Harm Kempers op prijs 16, Jef Custers op prijs 41, Klaas van Urk op prijs 54 en Klaas van den Berg en Bartel de Berg op prijs 59.

In de stand voor het kampioenschap staat Onaangewezen Gerrit Wakker eerste, Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn tweede en Dubbele Hakvoort derde. Aangewezen staan Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn eerste, Gerrit Wakker tweede en Wilco Nijenkamp derde. Bij de duiven staat Gerrit Wakker eerste met zijn 123 en Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn staan tweede met hun 821 en derde met hun 790.

Volgende week de volgende vlucht vanuit Hapert. De jonge duiven gaan dan naar Vervins. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.